Program


Játék a kastélyban - Szegedi Pinceszínház és az Aradi Kamaraszínház

Játék a kastélyban - Szegedi Pinceszínház és az Aradi Kamaraszínház

Molnár Ferencet a huszadik század elejének egyik legsikeresebb drámaírójaként tartja számon a színháztörténet. Sikerének titka a remek történetek, a pergő párbeszédek és a sok-sok poén.
Erre számíthatnak a nézők a Játék a kastélyban című előadásban is.

Aktuális előadások



Molnár Ferenc: Játék a kastélyban
komédia két részben
Szegedi Pinceszínház és az Aradi Kamaraszínház előadása

A Játék a kastélyban egyetlen, véletlenül kihallgatott párbeszéd mesterien kigondolt megmagyarázására épül. Három magyar színpadi szerző Olaszországban tölti szabadságát. Turai és Gál színműírók új felfedezettje és pártfogoltja a fiatal zeneszerző Ádám Albert, aki operettprimadonna mennyasszonyával, Annie-vel fog találkozni az előkelő tengerparti kastélyban. Az érkezésük időpontjáról azonban nem értesítik előre Annie-t, s ebből adódnak a bonyodalmak. A három férfi ugyanis fültanúja lesz Annie és korábbi hódolója, Almády félreérthetetlenül bensőséges beszélgetésének. A helyzet egyértelmű, Annie hűtlensége bizonyítást nyert. Ádám vigasztalhatatlan, Turai azonban elhatározza, megóvja a fiút ettől a csalódástól. Annie boldogan csatlakozik a tervhez, s az egyébként nős Almádyt sem kell különösen noszogatni, hogy a botrányok elkerülése végett kövesse Turai utasításait. A színműíró néhány óra alatt egy színdarabot ír, melyhez felhasználja a valóságban elhangzott párbeszédet is. A darabot persze Annie-nek és Almádynak kell előadni. A fiatalok kibékülnek, mert a főpróbán „bebizonyosodik”, hogy az ominózus párbeszéd szerzője nem az élet, hanem egy ismeretlen francia író.

Molnár Ferencet a huszadik század elejének egyik legsikeresebb drámaírójaként tartja számon a színháztörténet. Sikerének titka a remek történetek, a pergő párbeszédek és a sok-sok poén. Erre számíthatnak a nézők a Játék a kastélyban című előadásban is.

Szereplők
Annie................................ Kancsár Orsolya
Almády.............................. Balog József
Ádám Albert...................... Réti Barnabás
Gál.................................... Széll Attila
Lakáj................................. Varga Bálint
Titkár................................. Gargya Balázs
Turai Sándor..................... Kovács Róbert

Alkotók
Rendező: Tapasztó Ernő
Rendezőasszisztens: Hadas-Gábor Zsófia
Díszlet: Szvatek Péter
Fény/hang: Balog Arnold

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!