Program


Janikovszky Éva: A lemez két oldala /  Jótékonysági előadás

Janikovszky Éva: A lemez két oldala / Jótékonysági előadás

A Janikovszky Éva: A lemez két oldala című művéből színpadra átdolgozott jótékonysági felolvasóest teljes sötétben zajlik, látó és nem látó vendégeket együtt kalauzolva képzelet birodalmába. A szemléletformáló előadás bevétele a SUHANJ! Alapítvány közhasznú tevékenységét támogatja.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 27. szombat, 19:00

A SUHANJ! 2010-ben alapított non-profit, közhasznú szervezet, mely megosztja a mozgás örömét sérült és fogyatékkal élő társainkkal. Integratív sportklub, ahol mozgásukban korlátozottak és épek együtt sportolnak. A SUHANJ! sportprogramokat szervez látás- és mozgássérültek, valamint értelmi fogyatékkal élők számára, önkéntesei közösen indulnak futó-, úszó és triatlon versenyeken fogyatékkal élő résztvevőkkel, több sportágban tart heti rendszerességű edzéseket, valamint figyelemfelhívó akciókat és szemléletformáló programokat szervez.

Az előadásról

“Elkezdődött az előadás és teljes lett a sötétség. Mármint a “vaksötétség”. Furcsa érzés kerített hatalmába, és mintha egy enyhe fejfájás is kerülgetett volna. Amikor megszűnik minden vizuális hatás, akkor olyan érzése van az embernek, mintha kivennék a talajt a lába alól. Bizonytalanná, bátortalanná válik. Másfelől pedig azt éreztem, mintha kinyitottam volna a tudatom. Ezután egy egészen más világ tárult elém: elkezdtem meghallani azokat az apró dolgokat, amikre soha nem figyelek: meghallottam a közönség lélegzetét és lecsendesedtek a folyton dumáló gondolataim.  A két színésznőre, Kovács Vandára és Kovács Patríciára hárult a feladat, hogy a vizuális elemek hiányosságát hanghatásokkal váltsák fel.” (Lukoviczki Réka, Robotgirl - blogger)

Az írónő halálának 10. évfordulója alkalmából készült el A lemez két oldala című mű színpadi változata. Az eddig közel 40 alkalommal bemutatott képzeletszínház most kivételes formában, teljes sötétségben tárul a közönség elé Tollár Mónika rendezésében, Kovács Patrícia, Kovács Vanda előadásában. Az este háziasszonya Holló Márta televíziós műsorvezető lesz.

A program

Az előadás előtt az idős írónő beszél egy archív, audionarrációval ellátott felvételen az életéről, amellyel talán kicsit közelebb kerülhetünk az élethez, amely a felolvasóest gondolatait inspirálta. Az estét egy interaktív beszélgetés zárja, amelyen a nézők Holló Márta moderálásában beszélgethetnek az előadás során átélt élményeikről. A felolvasóest a szórakoztatáson és a kulturális programon túl nagyon impulzív és rendhagyó szemléletformáló előadás.

Jegytípusok
Támogatói jegy: 3.900 forint.
Támogatói prémium jegy egy SUHANJ! Braille-írással ellátott kék szilikon karkötővel: 6.900 forint.

Támogatói prémium+ jegy egy SUHANJ! Braille-írással ellátott szilikon karkötővel és a Móra Kiadó gondozásában Janikovszky Éva: A lemez két oldala című könyvvel: 9.900 forint.

 

Ajánlatunk


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!