Program


Irány a nyár! - Nyárindító családi nap a Várkert Bazárban 10:00-17:00 óráig

Irány a nyár! - Nyárindító családi nap a Várkert Bazárban 10:00-17:00 óráig

Irány a nyár! Koncertek, családi jóga, interaktív játszóház, kézműves-foglalkozás és tavaszi karikatúra készítés is várja a kicsiket és nagyobbakat a Várkert Bazár egész napos nyárindító családi kavalkádján.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 11. vasárnap, 10:00

Irány a nyár!
Nyárindító családi nap a Várkert Bazárban

Programok

10.00-11.30 Napindító szülő-gyerek jóga Hámori Gabival
A férőhelyek száma korlátozott.

10.00-17.00: Interaktív játékok és kézműves foglalkozások

Interaktív játékok:
- Minigolf: furfangos ügyességi pálya, melyben a célunk, hogy minél kevesebb ütésből juttassuk a labdát a lyukba. Feladatunk viszont nem lesz ennyire egyszerű, mert a különböző pályákon, különböző akadályokat is le kell győznünk.
- Irány a strand!Színes strandlabdáinkat a kijelölt karikákba, vödröcskékbe és egyéb célokba kell bedobni. A játék közben viszont furfangos nehezítések is megjelenhetnek, melyeket akár többen is megoldhatnak a résztvevők
- Furfangos pingpong: pingpongasztalunk egyik oldalán lyukak vannak. Feladatunk az éppen kijelölt lyukba betalálni, ami, habár elsőre egyszerűnek tűnhet, bonyolultabb, mint azt gondolnánk.

Kézműves foglalkozások:
Változatos kézműves programokkal ezúttal a szabadidő hasznos eltöltéséhez adunk ötleteket. Olyan alapanyagokkal várjuk a látogatókat, amelyeket akár maguk is gyűjthetnek kirándulásaik során, illetve olyat, amelyhez vízre van szükség, s a jó időben bátran „vizezhetünk”. A virágszőnyeg szövésénél pedig a közös alkotás örömét is átélhetjük.
- Tavaszi hűtőmágnes gipszből, festéssel
- Tutaj készítése gyékényből
- Hajkoszorú fonása rafiából, színes virágokkal díszítve
- Karkötő készítése nemezeléssel
- Virágszőnyeg szövése álló szövőkereten különféle növények és anyagok felhasználásával– közös munka

11:00 Belefér egy pici szívbe koncert

„Apa szíve lyukas zokni? És a tyúkok biztosan mind falun laknak?” A Grecsó Krisztián gyerekverseire épülő zenés-verses gyerekelőadás a színház varázsát, a koncert szívdobogását viszi el a gyerekekhez.
A Kossuth-díjas Csík Zenekar három tagja erre az előadásra a civil énjüket is hozhatják: Majorosi Mariann (énekes) maradhat anyuka, néptáncos és óvónő, Makó Péter (fúvós hangszerek) három fiús apuka, Szabó Attila (húros hangszerek) pedig apuka és egy kicsit újra tanító bácsi.
A Grecsó Krisztián verseskötetéből készült interaktív gyerekelőadás a nagycsoportos óvodásoktól a kisiskolásokig várja az énekelni, verselni szerető gyerekeket és családjaikat.

Közreműködik:
Grecsó Krisztián – versek, szövegek
Majorosi Mariann – ének
Makó Péter – fúvós hangszerek
Szabó Attila – húros hangszerek
Zeneszerző: Szabó Attila
Rendező: Seres Tamás

Az előadás időtartama: kb. 50 perc

15:00 Bélaműhely Koncert / Karmesterjáték

A Bélaműhely hangkeltő eszközei közül jelenleg három a világon egyedülálló a maga nemében. A Koncert/Karmesterjáték során bemutatják több mint 15 különféle hangszerüket, amik fémből, fából, műanyagból, kőből és kerámiából készültek. Mesélnek a keletkezésükről és bemutatják megszólaltatási lehetőségeiket. Vannak köztük ütősök, fúvósok, vonósok, pengetősök, amelyek neveit sokszor a véletlenszerűség adta. Így lett a biciklidob, gettómarimbula, slagszax, bikeofon, fakutya, biciklikormány tilinkó, papírkutya és járólapofon is hangszernév.

Dalaik közt megtalálhatók elektronikus zenei hatású trackek, de feldolgoztak autentikus Dél-amerikai, afrikai, cigány és csángó alapokat is. Vannak improvizatív és megkomponált részek, de a legörömtelibb részek mégis a közönség bevonásával létrejövő közös együtt zenélések. Erre több játékot is kialakítottak, amelyek közül az egyik legközkedveltebb a Karmesterjáték, ahol végtelenül egyszerű eszközök elsajátításával, bárki vezényelheti a zenekart persze a felnőttek is, ha van elég bátorságuk. Zene, élmény és tapasztalat a hangok és a zene megismerése kicsit más szemszögből.

Az előadás időtartama: 50-70 perc

A rendezvény látogatása 2 év alatt ingyenes

Felnőtt: 2500 Ft • Gyerek: 1500 Ft (2-14 éves korig) • Családi jegy: 2-nél több jegy esetén jegyenként 500 Ft kedvezmény! 

Esőhelyszín: Rendezvényterem

Tájékoztató eső, rossz időjárás esetére >>>

 

Ajánlatunk


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Ajánló


"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal…

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!