Program


Illaberek Bábszínház: Robin Hood / MINIMATINÉ
2

Illaberek Bábszínház: Robin Hood / MINIMATINÉ

A vásári bábjátékok gondolkodását és esztétikáját követő produkció nemcsak nem tiltja apró nézőit az előadásban való aktív részvételtől, de kifejezetten buzdítja őket erre.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: október 28. szombat, 11:00

MINIMATINÉ
Illaberek Bábszínház: Robin Hood
Korosztály: 3-8 év

A gyengék és elesettek védelmezője, a bátor hős, aki a mindenkit lenéző és kizsákmányoló nagyurakat kíméletlenül megbünteti: a középkor óta velünk lévő szuperhős, a sherwoodi erdő jókedvű igazságosztója, Robin Hood most új életre kel az Illaberek Bábszínház családias hangulatú bábszínpadán. A vásári bábjáték fénykorát idéző előadás Robin Hood életének gazdag legendáriumából válogatja ki a legviccesebb és leghősiesebb epizódokat, amelyek a gyerekek aktív közreműködésével válnak egy új kaland kezdetévé.

Az Illaberek Bábszínház kicsi, mobilis, nagyon is szerethető családi vállalkozás: Nizsai Dánielt a nézők közül sokan a Kolibri Bábszínház tagjaként ismerik, míg felesége, Tóth Berta a kulturális újságírás területéről érkezett. A Robin Hood a házaspár első közös produkciója, amely 2022-ben kiérdemelte a Kemény Henrik által alapított Michel Indali-díjat, amelyet évente a bábos műfaj egy-egy kiemelkedő alkotásának ítél oda a szakmai zsűri. Az Illaberek Bábszínház védjegye a fiatalos lendület, a szándékos egyszerűség és természetesség. Nizsai Dániel 2018-ban bemutatott Pulcinella éneke című produkciója ma már túl van a századik előadáson. A Robin Hood az alkotó házaspár számára a barátság, a bajtársiasság és a lovagiasság emblematikus története. Laboda Kornél íróval együtt válogattak epizódokat a Robin Hood köré szőtt történetrengetegből, hogy aztán humorral és játékossággal fűszerezve megörvendeztessék az eredménnyel a kíváncsi nagyérdeműt. Horváth Márk bábtervező fajátékokat és kesztyűsbábokat álmodott az előadáshoz. A vásári bábjátékok gondolkodását és esztétikáját követő produkció nemcsak nem tiltja apró nézőit az előadásban való aktív részvételtől, de kifejezetten buzdítja őket erre.

Előadják: Tóth Berta, Nizsai Dániel

Alkotók
író: Laboda Kornél
bábtervező: Horváth Márk

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


2024-ben ötven éve lesz annak, hogy az ország egyik legismertebb rockzenekara az EDDA Művek megalakult és a rockzene szolgálatába állt. A Pataky Attila vezette legendás együttes e jeles alkalomból egy felejthetetlen és óriási bulira hív mindenkit 2024. március 9-én, a Papp László Budapest Sportarénába.

Minden évben felkérjük Gryllus Vilmost a Nótás Mikulás című előadás megtartására, amiben a tél és a téli ünnepek énekei szerepelnek, elsősorban persze Mikulás és Télapó dalai.

Ajánló


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Az Orfeum mágusa A Budapesti Operettszínház 100. jubileumi évének díszelőadása − ez a vadonatúj nagyoperett − mágikus időutazásra hívja a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!