Program


III. Richárd
3

III. Richárd

A 10. Színházi Olimpia keretében a City Drama Theatre Gavella társulat előadásában tekintehtik meg a darabot nézőink eredeti nyelven, magyar felirattal.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 8. csütörtök, 19:00

III. RICHÁRD

Szerző: William Shakespeare

dráma

Az előadás időtartama: 2 óra 20 perc egy szünettel

William Shakespeare III. Richárdja egy kőkemény politikai dráma, középpontjában a becsvágy, a hatalomvágy és a trónbitorlás állnak, amelyet most Andy Jelčić új fordításában mutatnak be, és amelyet az a rendező állított színpadra, akinek a nevéhez fűződik a Gavella Színház egyik legsikeresebb előadása: a Szentivánéji álom.

A III. Richárd király nagyszabású, szövevényes cselekményszálakkal teli színmű, amely nemcsak a zseniális dramaturgiai fordulatok és a többrétegű viszonyrendszerek miatt a drámairodalom egyik csúcsa, hanem azért is, mert a néző besétál az angol költő érzelmi csapdájába.

Egy olyan szereplő (antihős) kalauzol végig bennünket az eseményeken, akinek tettei távolról sem számítanak erkölcsösnek, mégis lenyűgözi az embert a ravaszsága, éleslátása pedig olyan letaglózó, hogy akaratlanul is követjük őt az útján, és az ő szemszögéből (is) szemléljük az eseményeket.

Lordok és királynők, hercegek és bérgyilkosok fonják a magával ragadó, lebilincselő cselekmény hálóját. Egy olyan világot varázsolnak a színpadra, ahol mindenekelőtt ember az embernek farkasa, és csak azután testvér, fiú, barát, szerető...

KÖZREMŰKÖDŐK:

Ozren Grabarić

Andrej Dojkić

Sven Šestak

Martina Čvek

Dijana Vidušin

Sven Medvešek

Živko Anočić

Bojana Gregorić Vejzović

Hrvoje Klobučar

Slavica Knežević

Nikola Baće

Ivan Grčić

Đorđe Kukuljica

Filip Šovagović

Anica Kovačević

Díszlettervező: Aleksandar Popovski

Jelmeztervező: Marita Ćopo

Dramaturg: Dubravko Mihanović

Zeneszerző: Marjan Nećak

Rendező: Aleksandar Popovski 

1969-ben született a macedóniai Szkopjéban. Színház- és filmrendező diplomát szerzett a Szent Cirill és Metód Egyetemen. Filmjeivel részt vett rengeteg fesztiválon: Stockholm, Barcelona, Puerto Ricó, San Franciscó, Drezda, Zürich, Kalkutta, Belgrád, Palm Beach, Palm Springs, Cottbus, Troms, Ljubljana, Szarajevó, Celje, Milánó, Stuttgart. Több fesztiválon díjazták: Helsinkiben, New Yorkban, Brüsszelben, Rómában.

Színházban 1992-ben rendezett először, Dejan Dukovski "Az óriás és az óriás" című szövegét. Ezt követően rendezett Lorca, Popovski és Mitrevsky, Harms, Koltes,Stefanovski, Vencelj és Cervantes, Stoker, Csehov, Büchner, Shakespeare, Biljana Srbljanović, McDonagh, Moliere, Ana Lasić, Slavko Grum, Voltaire, Milena Marković, Strindberg, Hampton, Bulgakov, Majakovszkij színműveket. Popovski színre vitte darabjait Macedóniában, Horvátországban, Dániában, Szerbiában, Szlovéniában, Olaszországon, Svédországban, Görögországban, Ausztriában, Törökországban.

Munkásságáért számos díjat és elismerést nyert. Háromszor nyert Sterija díjat, A Gavella Színházban Aleksandar Popovski eddig három darabot rendezett: Shakespeare-t "Szenivánéji álom" c előadást, mely az egyik legtöbbet játszott és legtöbbet díjazott színdarab e színház történetében Henrik Ibsen: Peer Gynt és Jean Anouilh: Antigone c. darabját.

A 2018/2019-es évadtól a Maribori Szlovén Nemzeti Színház művészeti vezetője.

Ajánlatunk


Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a mindennapjait. Lánya, Emma egy titokzatos kis jövevénnyel. De mit szól mindehhez a vidéki Mama, aki váratlanul beállít a pesti lakásba? A nevetés kódolva van..

A darab ötvözi a gyermeki önfeledtséget és a néha szívbemarkoló valóságot. Ezeket az érzéseket mutatja be a Valahol Európában című musical a Városmajori Plébánia társulatának előadásában.

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Ajánló


Margit Auer: Mágikus állatok iskolája Milyen érzés lenne, ha lenne egy saját, csakis hozzád kötődő állatod? Aki téged megért, beszélgetni…

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!