Program


II. ZSÁMBÉKI PÜNKÖSDI FESZTIVÁL /Vecsei H. Miklós és a QJÚB: A kocka kibontása - koncertszínház

II. ZSÁMBÉKI PÜNKÖSDI FESZTIVÁL /Vecsei H. Miklós és a QJÚB: A kocka kibontása - koncertszínház

QJÚB: A KOCKA KIBONTÁSA
Koncertszínház Pilinszky János és Csoóri Sándor életműve alapján
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 27. szombat, 21:00

Vecsei H. Miklós és zenekara, Pilinszky János és Csoóri Sándor életműve alapján, a KiégőIzzók csapatának élő, vetített díszletében, Koltay Szonja installációjával készítette el legújabb koncertszínházi előadását „A kocka kibontása” címen. A színház, a zene és a performansz határterületein mozgó alkotócsapat minden tagja a maga szakterületének elismert művésze, így Hegedűs Bori – ének, Mihalik Ábel – dob, Frimmel Jakab – billentyű, elektronika, Paczári Viktor – basszusgitár, Ratkóczi Huba – szólógitár. Bemutatkozó előadásuk, „Párbeszéd, sötétben” címmel több, mint 50 előadásnál és közel 20.000 eladott jegynél tart a 2021. júniusi bemutatójuk óta. Új előadásukban a látványvilág, a zenei komplexitás és a fényművészet elemeit próbálták meg a lehető legkatartikusabb formában előállítani, hogy a két költőóriás életműve ne csak a szavak szintjén ragadjon meg emlékezetünkben...

Játsszák:
Hegedűs Bori
Frimmel Jakab
Mihalik Ábel
Paczári Viktor
Ratkóczi Huba
Vecsei H. Miklós

Rendező: Vecsei H. Miklós
Installáció: Koltay Szonja Dorottya
Díszlet és vetítés: KiégőIzzók
Fény: Kiss Lóránd
Hang: Gál Máté

Ajánlatunk


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most az egyik legkülönlegesebb műsorával tér vissza Budapestre.

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

Ajánló


Az egyszerre szívszorító és mulatságos tragikomédiában két, egymástól távol élő nővér, az egykor szépségükről elhíresült Szkalla-lányok sokszínű, sokféle dinamikájú küzdelmét…

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!