Program


II. Országos Képzőművészeti Filmnapok - Gauguin a londoni Nemzeti Galériából

II. Országos Képzőművészeti Filmnapok - Gauguin a londoni Nemzeti Galériából

feliratos művészeti ismeretterjsztő film, 90 perc, 2020
angol nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 17. szombat, 16:00

Rendező: Kate Bryan

Ez a rendhagyó moziélmény egy 60 perces, Paul Gauguin életéről és munkásságáról szóló dokumentumfilmből, és egy 30 perces exkluzív tárlatvezetésből áll, amely a londoni Nemzeti Galéria “Gauguin portréi” című kiállításán készült.

A Tahitin, Franciaországban, a Markézi-szigeteken és az Egyesült Királyságban forgatott ismeretterjesztő film Gauguin rendkívüli, ám sok esetben vitatott hátterű művészetét mutatja be elismert szakértők, kortárs alkotók, valamint a leszármazottai közreműködésével. A film Gauguin örökségét nem csupán a művészettörténet nagyítóján át mutatja be, hanem egyúttal újraértékeli a művész szerepét a 19. századi francia kolonizációban, nem elkerülve annak taglalását sem, hogyan viszonyult Gauguin a bennszülött tahiti nőkhöz.

A kiállításról szóló félórás tárlatvezetés kifejezetten a mozik számára készített exklizív tartalom, amely nagy felbontású, részletgazdag közeli felvételekkel lehetőséged ad arra, hogy a művészetbarátok a mozivásznon tekinthetssék meg a National Gallery nagyszabású kiállítását. A filmben Gauguin festményeit a kiállítás társkurátora, Christopher Riopelle és Kate Bryan művészettörténész elemzi, míg a művész gondolatait Maggi Hambling festő- és szobrászművész és Billy Childish tolmácsolják.

Jegyinformációk

Belépőjegy: 1700 Ft
Diák, nyugdíjas és pedagógus kedvezmény: 1300 Ft

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában, online felületén, valamint az Interticket hálózatában. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a kedvezmény érvényesítésére csak a pénztárban történő jegyváltáskor van lehetőség. A kedvezményekre a jogosultságot a pénztárnál kérjük igazolni.

Ajánlatunk


Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három részben

A Medikus Zenekar 2008-ban alakult, tagjai a Semmelweis Egyetem és más hazai felsőoktatási intézmények egykori és jelenlegi hallgatói. A főleg szimfonikus felállásban működő együttes nem csupán az egyetemi rendezvények rendszeres fellépője, hanem önálló hangversenyeket is ad hazánkban és külföldön egyaránt.

Rényi Ádám keserédes, abszurd és meglepő történeteinek hőseit és antihőseit négy színész kelti életre egy sokszínű, sokhangulatú, nevetésben és könnyekben is gazdag, különleges előadásban.

Ajánló


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!