Program


Ifjúsági Színház - A kőszívű ember fiai

Ifjúsági Színház - A kőszívű ember fiai

Jókai Mór regényét - Hevesi Sándor dramatizálásának felhasználásával - színpadra alkalmazta: RENCZ ANTAL
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 27. kedd, 14:00

Jókai azt mutatja be híres regényében, hogy egy sorsfordító pillanatot ki hogyan él meg. Arra ösztönöz, hogy túl tudjunk lépni önös érdekeinken, és - akár áldozat vállalásával is - szolgálni tudjuk a közösség, a haza hívó szavát.
Egy fiait, mindenét feláldozó anya tragikumát szembeállította a Tallérossy-féle, a történelmet megúszni akaró, öt férjhez adandó lányáért ügyeskedő, ide-oda helyezkedő magatartástípussal. E polaritáshoz illeszkedik a Plankenhorst-Rideghváry féle "magánháború" és gyűlölködés (mely a történelmi káoszt egyéni haszonszerzésre használja ki), valamint a Salamon "zsibárus" emberséges apolitikussága. A kiélezetten tragikus helyzetetek komorságát feloldják e képlet komikus alakokba öltöztetett karikatúrái.

Játsszák:
Barbinek Péter hangja, Borbáth Otília, Jancsó Sarolta, Kádas Norbert, Kálmán Imre, Kiss Andrea, Ligeti Attila, Losonczi Ilona, Mátrai Roxána, Pallos Emil, Pásztor Máté, Révész István, Sebestyén Erika, Solymosi Eduárd

A Theatrum Hungaricum előadása

Ajánlatunk


A muzsika hangja a zenés színházi irodalom egyik legsikeresebb darabja, amelyből világhírű film is született, a benne szereplő dalok pedig egytől egyig slágerré váltak. Üde, életigenlő, egyszerre bájosan szórakoztató és mélyen humánus történet szeretetről, családról, összetartásról – és persze szerelemről. Igazi gyöngyszem!

Jössz éjfélkor babzsákra huppanva, az előadóktól karnyújtásnyira klasszikus zenét hallgatni? A kérdés tíz évvel ezelőtt talán furcsán hangozhatott, de a Fesztiválzenekarnak köszönhetően a Midnight Music azóta az egyik legjobb és legnépszerűbb program lett azok körében, akik fogékonyak a kultúrára, de nem szeretik a hagyományos hangversenyek kötöttségeit.

Ajánló


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!