Program


Hodworks: Még egy táncelőadás
9

Hodworks: Még egy táncelőadás

A Hodworks elmúlt években bemutatott előadásaiban a színpadra lépő táncosok egyre markánsabban ütnek meg felszabadítóan kritikus hangot. A darabok jellegzetes témájává vált az önreflexió kulturális és politikai témákban, egyenes verbalizáció és átemelt absztrakció szintjén egyaránt.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 26. kedd, 20:00

A Hodworks elmúlt években bemutatott előadásaiban a színpadra lépő táncosok egyre markánsabban ütnek meg felszabadítóan kritikus hangot. A darabok jellegzetes témájává vált az önreflexió kulturális és politikai témákban, egyenes verbalizáció és átemelt absztrakció szintjén egyaránt. Hód Adrienn ilyen módon folyamatosan azokat a helyzeteket keresi, ahol eltörölhetőek a kortárstánc előadói és befogadói élményét előre kijelölő határok. A Trafóban 2020 januárjában bemutatásra kerülő új előadásban három táncossal (Jenna Jalonen, Márcio Kerber Canabarro, Molnár Csaba) megy tovább ezen az úton. A még próbafázisban lévő darab most nem átfogó, társadalmi problémákkal foglalkozik, hanem konkrétan az előadás jelenségével, a néző, a táncosok és a koreográfus szerepkörével és tereivel. Milyen túlélési stratégiák lehetségesek a hányattatott előadó számára? Hogyan őrizhető meg és vihető tovább a saját, autentikus mondanivaló? Milyen igényei vannak a közönségnek és hogyan élheti meg őket? A három táncos ezeket, és az ezekből adódó további kérdéseket fogja kifejteni a megkérdőjelezett előadói térben.

alkotótárs és szereplő: Jenna Jalonen, Molnár Csaba, Márcio Kerber Cannabarro
művészeti konzultáció, dramaturg: Szabó-Székely Ármin
művészeti konzultáció, workshop: Szabó Veronika
zongorán kísér: Ifj. Balázs Elemér
zene: Liszt Ferenc: Transzcendens etűdök (részlet) és improvizáció
nemzetközi forgalmazás: Ujvári-Pintér György
koreográfia: Hód Adrienn

Ajánlatunk


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!