Program


Hodworks & Dollár Papa Gyermekei: Kabaré
7

Hodworks & Dollár Papa Gyermekei: Kabaré

„Ez a fáradt, gondterhelt, kikapcsolódásra vágyó nagyvárosi ember műfaja leginkább. Ha nőnek a gondok, mint most a pandémia, a háború, az ország helyzete miatt, fokozottan szükség lehet rá. A produkció lendülete, vagány pimaszsága üdítő, a mögöttes tartalmai pedig kórképpé teszik.“ (Bóta Gábor, 168…

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 17. vasárnap, 20:00

Hodworks & Dollár Papa Gyermekei: Kabaré 18+
90'

Eljött az ideje a kabaré felélesztésének. A Hodworks és a Dollár Papa Gyermekei nem is habozik.

kabaré (főnév)
1. Gyakran humoros élő szórakoztató műsor; egyetlen szereplős műsorszámokat, tréfákat, rövid jeleneteket tartalmazó, és rendszerint a műsorközlő szövegével összekötött műsor. A kabarén jól szórakozik a közönség. Szilveszterkor a televízió is közvetít kabarét. A kabaréban sokszor van politikai humor is.
2. Színház, ahol rendszeresen játszanak humoros műsort; egy kisebb helyiségben, épületben széksorok előtt felállított ilyen színpad. A közönség minden este megtölti a kabarét. A kabaré kedvelt társasági szórakozóhely.
3. Átvitt értelemben: Nevetséges jelenet, ami szokatlan furcsaságával elutasítást is kiválthat. Az igazgató irodájában kialakult helyzet inkább egy kabaré lett, mint üzleti tárgyalás. Kész kabaré lett, ahogy a két vezető veszekedett.

Előadók: Jenna Jalonen, Katona Péter Dániel e.h., Kiss-Végh Emőke, Mezei Bence, Molnár Csaba és Terhes Sándor
A rendező munkatársa: Molnár D. Márk
Jelmez: Németh Anikó / MANIER
Koreográfus: Hód Adrienn
Rendező: Ördög Tamás

Támogatók: EMMI, OFF Alapítvány, Inversedance Stúdió - Fodor Zoltán Társulat

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Ajánló


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!