Program


Hegedűs Endre zenekari zongoraestje

Hegedűs Endre zenekari zongoraestje

Remekművek csendülnek föl a barokk, a klasszika és a romantika korából.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 6. szombat, 19:30

HEGEDŰS ENDRE ZENEKARI ZONGORAESTJE

J. S. BACH: C-dúr versenymű két zongorára, BWV 1061
W. A. MOZART: Esz-dúr versenymű két zongorára, K. 365
E. GRIEG: a-moll zongoraverseny, op. 16

Közreműködik:
Hegedűs Endre - zongora
Hegedűs Katalin - zongora
Budafoki Dohnányi Zenekar

Vezényel: Werner Gábor

Hegedűs Endre szinte egy új „műfajt” teremtett évről-évre ismétlődő zenekari zongoraestjeivel. A mai előadás egyik különlegessége, hogy a művész felesége a kétzongorás versenyművek közreműködőjeként először lép a Müpa színpadára, s újdonság lesz a Budafoki Dohnányi Zenekarral való közös muzsikálás is ebben a csodálatos teremben.
Remekművek csendülnek föl a barokk, a klasszika és a romantika korából.
Az első részben Bach három két zongorára (csembalóra) írt versenyműve közül az egyetlen eredeti, a C-dúrban írt hangzik el a Hegedűs házaspár előadásában. Állandó fokozás, a mindig „fölfelé” menetelés jellemzi mindhárom tételt.
A maga és nővére számára írt Mozart versenymű szellemességet, életörömet sugároz annak ellenére, hogy az 1779-es esztendő elég sok csalódást hozott Mozart életében.
A szünet utánra egy régebbi kritika részlete álljon itt csalogatásként: „Első fellépésén a Utah Szimfonikus Zenekarral a művész Grieg a-moll zongoraversenyének szólistájaként mu-tatkozott be. Hegedűs olyan tűzijátékszerű tech-nikával rendelkezik, mellyel akár ki is téphetné a zongora billentyűit. Ehelyett – okosan – elegáns és rendkívül lírai megközelítést választott az igen híres norvég partitúrához. Az ördögien nehéz utolsó tétel Hegedűs ujjait legjobb formájukban találta. A művész együtt táncolt a zenével és így hallgatósága lelkét is szinte táncra perdítette. A közönség lelkes bravózással, állva ünnepelte az előadást.” (The Salt Lake Tribune)
Hasonló élményt kívánunk a budapesti közönségnek is!

Hegedűs Endre és Katalin

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

A koncert minden korosztály számára izgalmas élményt ígér!

Ajánló


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és…

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!