Program


Haydn Philharmonie / RÉGIZENE FESZTIVÁL / Prelúdium 18:00
2

Haydn Philharmonie / RÉGIZENE FESZTIVÁL / Prelúdium 18:00

„Joseph Haydn és környezete: elődök és követők” - így jellemezhetnénk a zenekar budapesti fellépésének műsorát.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 4. szerda, 19:30

2020. március 4. szerda
19:30 — 22:00

    Werner: Három fúga a Hat fúga című sorozatból - Haydn közreadása
    Pleyel: B-dúr oktett
    Haydn: C-dúr csellóverseny, Hob. VII b:1
    Haydn: C-dúr („A szórakozott”) szimfónia, Hob. I:60

Globalizálódó korunkban, mikor az utazás összehasonlíthatatlanul könnyebb és gyorsabb, mint valaha is volt, a válogatott tagságú, nemzetközi zenekarok aranykora virradt fel. Ismerünk néhány ilyet - egyik jobb, mint a másik. Közülük való a Müpa Régizene Fesztiválján fellépő együttes is, amely pár éve még más nevet viselt.
Kezdetben vala az Osztrák-Magyar Haydn Zenekar: Fischer Ádám 1987-ben a két nemzet muzsikusaiból alapított együttest, hogy egyesítse két nagyszerű zenei tradíció erényeit egy olyan zeneszerző életművének szolgálatában, akit mindkét nép jogosan érez sajátjának. Huszonnyolc sikeres év után Fischertől az 1982-ben született német-francia csellista, Nicholas Altstaedt vette át az együttes vezetését: a 2015/16-os évad óta ő áll a zenekar élén, amely ezzel egyidejűleg változtatta nevét Haydn Philharmonie-ra - időközben ugyanis a korábbi osztrák-magyar tagságból nemzetközivé vált az együttest alkotó muzsikusgárda.
„Joseph Haydn és környezete: elődök és követők” - így jellemezhetnénk a zenekar budapesti fellépésének műsorát. A hangversenyt bevezető Három fúga alkotója, a Haydnnál közel négy évtizeddel korábban született Gregor Joseph Werner Haydn elődje volt az Esterházyak szolgálatában. Ignaz Pleyel viszont 1772-től Haydn növendékeként tanult Eisenstadtban. (Brahms Változatok egy Haydn-témára című műve feltehetően az ő egyik kompozíciójából veszi alapdallamát.) Színesíti a program kínálatát, hogy Nicholas Altstaedt nemcsak karmesteri minőségben lép pódiumra az est során, hanem Haydn rendkívül népszerű C-dúr csellóversenyének szólistájaként hangszerét is kézbe veszi.


Vezényel és szólót játszik:
   Nicolas Altstaedt

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

A vígjáték egy izgalmas, kalandos utazáson keresztül, rengeteg humorral világít rá a középkorú nők és a változó kor kikerülhetetlen nehézségeire. Megmutatja, hogy mi nők képesek vagyunk megbirkózni ezekkel a kihívásokkal - ám minden könnyebben megy öniróniával, sok nevetéssel, különösen akkor ha számíthatunk a férfiak támogatására.

„Az ok, ami miatt a Szerelmes Shakespeare-t az irodalommal foglalkozó kutatók és kritikusok is élvezetesnek találják, nem más, mint hogy a narratíva nagyon öntudatosan játszik el azokkal az életrajzi fantáziákkal, amelyek az idők során Shakespeare köré épültek.” (Adam Hooks)

Ajánló


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!