Program


Hatker Hatkor - "Megy a gőzös, megy a gőzös..."

Hatker Hatkor - "Megy a gőzös, megy a gőzös..."

Katona Csaba történész előadássorozata

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 13. kedd, 18:00

Hatker hatkor – helytörténeti klub
„Megy a gőzös, megy a gőzös…” – Az első pesti indóházból a Nyugati Pályaudvarig

A 19. század nem csupán a romantika, de az ipari fejlődés páratlan ütemű évszázada is volt. A tömegközlekedést és az áruszállítást egyaránt új alapokra helyezte, majd forradalmasította a vasút, amely a reformkor éveiben már Magyarországon is megjelent. Közismert: az első magyar vasút Pestről indult Vácra 1846. július 15-én. De hogyan és főleg honnan indult el? Mikor, hova és ki építtette az első magyar indóházat? És miért kellett azt elbontani 1877-ben, hogyan épült fel a helyén a jóval modernebb Nyugati pályaudvar, és hogyan függött ez össze a Nagykörút kiépítésével? Terézváros helytörténetének egy olyan epizódját öleli fel az előadás, amelynek országos jelentőségű kontextusa is van.

2022-es helytörténeti tagsági kártyával ingyenes.
A 2023-as helytörténeti tagsági kártya december 1-től megvásárolható az Eötvös10 jegypénztárában!
A tagsági kártya ingyenes részvételre jogosít az év során 5 helytörténeti előadáson és a férőhelyek függvényében 3 helytörténeti sétán.

A sétákon a résztvevők létszáma max. 30 fő lehet, ezért a jelentkezéseket a meghirdetést követően kizárólag időrendi sorrendben tudjuk elfogadni.

Fotó: Fortepan/Somlai Tibor

Ajánlatunk


A tárlat egy felejthetetlen utazás az emberi test világába. Betekintést nyújtunk az emberi test szerkezetébe, és elmagyarázzuk hogyan hatnak egymásra a funkcionális rendszerek és szervek. A látogatók egyöntetű véleménye hogy, a kiállítás nagyon mély nyomot hagy minden korosztály számára és elgondolkodtat, hogy hogyan is éljük tovább életünket.

Hello Debrecen! 2023-ban sem hagyunk Titeket retro buli nélkül! A 2022-es sikeres Thomas Anders és Neoton Familia koncert után most nem csak egy, hanem két külföldi és négy magyar fellépővel készülünk nektek! Egy egész estés show-ra várunk benneteket a Főnix Arénában, hajnalig tartó after bulival és a 80-as évek legnagyobb slágereivel!

Gyerekelőadás óvódásoknak és kisiskolásoknak  

Ajánló


Gótikus musicalként szokták emlegetni ezt a különleges zenei ínyencséget. Robert Louis Stevenson klasszikus rémregényének színpadi adaptációja egyaránt szól a bennünk…

2023. március 25-én lesz 40 éve, hogy a Madách Színház bemutatta a Macskák című musicalt!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!