Program


Harcsa / Keszég / Márkos / Benkő / Pándi - Kassák

Harcsa / Keszég / Márkos / Benkő / Pándi - Kassák

Hat év után ismét az Opus Jazz Club színpadán támasztja föl Kassák Lajos ellentmondást nem tűrő szellemét a kísérletező kedvű előadókból álló formáció. A négy zenész – Harcsa Veronika, Márkos Albert, Benkő Róbert, Pándi Balázs – és egy színművész, Keszég László mutatja be Kassák Lajos válogatott verseit, a költő attitűdjéhez hűen.

HARCSA / KESZÉG / MÁRKOS / BENKŐ / PÁNDI: KASSÁK

Közreműködik:
Harcsa Veronika - ének
Keszég László - próza
Márkos Albert - cselló
Benkő Róbert - nagybőgő
Pándi Balázs - dob

Hat év után ismét az Opus Jazz Club színpadán támasztja föl Kassák Lajos ellentmondást nem tűrő szellemét a kísérletező kedvű előadókból álló formáció. A négy, szabadzenei közegben is jártas zenész – Harcsa Veronika, Márkos Albert, Benkő Róbert, Pándi Balázs – és egy hasonlóan szabad szellemű színművész, Keszég László vállalkozik arra, hogy Kassák Lajos válogatott verseit a költő attitűdjéhez hűen mutassa be. "A zenében Kassák poétikai elvét követjük, amikor sok improvizációt használunk, miközben mindig valamilyen koncepció mentén építjük fel a számokat. Kassák is szabad formákat használt, mégis nagyon erősen struktúráltak az ő művei, legyen szó képzőművészetről vagy versről. Az improvizációk mellett találunk itt dalszerű kompozíciókat is; ennek a két formának az egyensúlyát igyekeztünk megtalálni" - nyilatkozta a koncepcióról Harcsa Veronika, e projekt ötletgazdája, aki a versek zömét válogatta e projekt számára. Az énekesnő nem először zenésít meg verseket, 2011-es Lámpafény című albumán is szerepelt egy Kassák-feldolgozás. A zenekar összeállítása eklektikus, az általuk megszólaltatott zene illik Kassák feszültséggel teli, ellentmondásos személyiségéhez és a versek sokszínűségéhez, a bennük rejlő érzelmességhez és keménységhez.

"Nem egy klasszikus értelemben vett zenetájat raktak a szövegek köré a készítők – egyfajta atonális, ritmikai önlebontásokkal díszes hangszőnyeget terítettek Keszég László versmondása, Veronika éneke alá, amely olykor a befogadás határait feszegette, de ezzel is Kassák Lajos szellemét idézte – a csak saját hangjára figyelő költőmonolit zuhogott ránk a köré feszített hangokból is, az előadás nem megidézett, hanem jelenvalóvá tett verset, szellemet, attitűdöt: egy teljes világlátás vízióját építette fel" - írta a programról Hegyi Zoltán.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánló


A mi történetünk ma játszódik, a new york-i Bloomingdale’s áruházban - de játszódhatna…

"Kippkopp a havas erdőben sétált, mikor odaröppent hozzá barátja, a cinke…" kezdődik Marék…

Vaszary János: A vörös bestia bohózat két részben