Program


Hangfogó 1. Farsangolás a zene birodalmában.Hangszerjelmezben a meseszereplők

Hangfogó 1. Farsangolás a zene birodalmában.Hangszerjelmezben a meseszereplők

A kicsiket és nagyokat egyaránt a mese és a zene csodálatos birodalmába elkalauzoló utazás megálmodója, a program szerkesztője és műsorvezetője Simon Izabella lesz, aki a gyerekek nyelvén tökéletesen értő művészként irányítja majd az eseményeket.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. január 29. vasárnap, 11:00

Hangfogó 1. Farsangolás a zene birodalmában.
Hangszerjelmezben a meseszereplők

Műsor:
Haydn: D-dúr vonósnégyes Op. 20 No. 4. 3.tétel Menuet
Vivaldi: D-dúr fuvolaverseny Op. 10 No. 3.(Il gardellino) 2.tétel
Mozart : C-dúr zongoraverseny K. 415 1.tétel
Saint Saens : Állatok farsangj,Hosszú fülű személyiségek, Az elefánt, A hattyú
Dudley - Isserlis :HamuCselló  (vagy csellócska, ahogy szimpatikusabb) 

Meseillusztráció: Várjon Liána  

A gyerekek számára ismerős Hamupipőke történetében minden szereplő egy-egy hangszer testébe költözik és az ő hangján szólal meg. Hamupipőkét a cselló személyesíti meg, de a  mese több más nőalakja is megelevenedik: a két civakodó mostohanővér a hegedűk, valamint a jóságos keresztanya a brácsa szólamában. A zenét az Oscar-díjas Anne Dudley jegyzi, míg szövege a rendkívül sokoldalú csellista, Steven Isserlis szerzeménye. A történetet további zeneszerzők muzsikája egészíti ki, többek között Haydn, Vivaldi, Mozart és Saint Saens darabjaiból csendülnek fel részletek. A kicsiket és nagyokat egyaránt a mese és a zene csodálatos birodalmába elkalauzoló utazás megálmodója, a program szerkesztője és műsorvezetője Simon Izabella lesz, aki a gyerekek nyelvén tökéletesen értő művészként irányítja majd az eseményeket. A zene és a társművészetek varázsvilágát feltáró műsornak a gyerekek nemcsak hallgatói, de aktív részesei is lehetnek.

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Szabó Magda műve talányos életet zár be egy olyan szimbolikus ajtó mögé, amely felnyitására mindannyian áhítozunk. A kriminek sem utolsó…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!