Program


„Gyufaszálnyi világosságot gyújtani napról napra...” - A publicista Márai Sándor

„Gyufaszálnyi világosságot gyújtani napról napra...” - A publicista Márai Sándor

Hirtling István színművész és Mészáros Tibor irodalomtörténész, Márai-kutató estjein nem pusztán részletek hangzanak el a Márai életműből, hanem különleges és alig ismert információkat tudhat meg a közönség az örökérvényű szerzőről. Az előadásokon kivetített képek, dokumentumok és Tárkány-Kovács Bálint Junior Príma díjas cimbalomművész inspiratív zenei kísérete segíti elő az irodalmi szövegek elmélyült befogadását.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

A könyvkiadásoknak, irodalmi előadásoknak és tévéműsoroknak köszönhetően sokféle arca ismert már az írónak, de még mindig van olyan, mely félhomályban maradt. Ilyen az újságíró Márai Sándor, aki napilapba szánt cikkeit is írói igénnyel alkotta meg. A közéletet, a történelmi eseményeket vagy az ember sorsát elemző sorait gyakran szövi át az irónia, mely feloldja a téma adta feszültséget vagy helyezi más megvilágításba a megszokott élethelyzeteket. Hol elmélkedik, hol bölcselkedik, hol pedig nevettet, de mindig a tanítás szándékával teszi ezt, kiváló stílusban.

Közreműködnek:

Mészáros Tibor történész

Hirtling István színművész

Tárkány-Kovács Bálint cimbalomművész

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy a megszokottól eltérően az előadást a Budapesti Történeti Múzeumban tartjuk meg. (1014 Budapest, Szent György tér 2.)

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!