Program


GYERMEKI BRAVÚROK - Haydn / L. Mozart - U/1

GYERMEKI BRAVÚROK - Haydn / L. Mozart - U/1

Joseph Haydn szerzeményei játékos könnyedségük révén nagyszerű belépőt jelentenek a klasszikus zene világába. A Gyermekszimfónia szerzőségében nem lehetünk biztosak: van, aki Leopold Mozartot, más egy Angerer nevű bencés szerzetest sejti mögötte. Különlegessége, hogy nemcsak szokványos zenekari hangszerek, hanem kereplő, játéktrombita, dob, triangulum és madárhangokat utánzó eszköz is szükséges a megszólaltatásához.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

MŰSOR

Haydn: D-dúr zongoraverseny
L. Mozart: Gyermekszimfónia

KÖZREMŰKÖDIK

Váray Domonkos - zongora

VEZÉNYEL

Farkas Róbert
 
Joseph Haydn szerzeményei játékos könnyedségük révén nagyszerű belépőt jelentenek a klasszikus zene világába. A D-dúr zongoraverseny leginkább magyaros (all'Ungarese) rondójáról ismert, nem mellesleg Mozart hatásáról tanúskodik. A versenymű szólistája a fiatal Váray Domonkos lesz, aki együttesünket már jól ismerheti, hiszen édesapja, Váray Péter a MÁV Szimfonikus Zenekar csellóművésze. A Gyermekszimfónia szerzőségében nem lehetünk biztosak: van, aki Leopold Mozartot, más egy Angerer nevű bencés szerzetest sejti mögötte. Különlegessége, hogy nemcsak szokványos zenekari hangszerek, hanem kereplő, játéktrombita, dob, triangulum és madárhangokat utánzó eszköz is szükséges a megszólaltatásához.

Ajánlatunk


A Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója először rendez operettet, méghozzá a világ leghíresebbjét!

A szenvedélyes hangú, expresszív és szuggesztív hangú tenor, a Royal Opera House, Teatro Regio di Torino és a Gran Teatre del Liceu után, először ad egész estés, önálló koncertet Magyarországon.

Ray Cooney angol színész és drámaíró. Színészként kezdte pályafutását, majd a hatvanas években komédiát kezdett írni, és a bulvárszínház kedvence lett. Darabjait több mint negyven nyelvre ültették át, és számtalan előadásban játszották öt kontinens színházaiban. Bohózatai a klasszikus angol vígjátékhagyományt követik, a rá jellemző virtuóz cselekményvezetéssel, a különböző félreértések és helycserék már-már az abszurditásig való eltúlzásával, a szálak végletes összekuszálásával.

Ajánló


A Vabadaba egy érzés. Pontosabban sokféle érzés. A szerelem 22 árnyalata, ami 22 dalban szólal meg mostantól. Geszti Péter új…

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical. A történet ismert: nyüzsgő kikötő, a tenger hullámzása, régi-új szerelmek,…

Georges Bizet CARMEN Opera négy felvonásban, francia nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!