Program


WEBER / DOHNÁNYI / MAHLER - Farkas Róbert, Pasztircsák Polina, Nyári Zoltán E/4

WEBER / DOHNÁNYI / MAHLER - Farkas Róbert, Pasztircsák Polina, Nyári Zoltán E/4

A 2023. március 3-ára előzetesen meghirdetett Gyász és vigasz című koncertünk műsora gazdasági okok miatt ELMARAD, helyette az alábbi műsorral készül zenekarunk:

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 3. péntek, 19:00

Weber: A bűvös vadász - nyitány
Weber: Max áriája az I. felvonásból
Dohnányi: Szimfonikus percek
Mahler: IV. szimfónia

Carl Maria von Weber (1786-1826) az opera műfaj történetének egyik meghatározó személyisége: a német opera megteremtője, akitől Wagner is sokat tanult. 1821-ben Berlinben mutatták be A bűvös vadász című operáját, amely fordulópont az operatörténetben. Weber kezén felértékelődött a zenekar szerepe, a különböző hangszínek drámai, vagy jellemábrázoló szerepet kaptak. A bűvös vadász nyitánya bízvást tekinthető korát megelőző szimfonikus költeménynek, amint feltűnő a férfi főszereplő áriájának erős drámai kifejezőereje is. Gustav Mahler (1860-1911) szimfóniáinak sora Budapesten kezdődött és két hatalmas művel, a II. és III. szimfóniával folytatódott, miközben Hamburgban élt és honvágy gyötörte. Amikor végre visszakerült az annyira szeretett Bécsbe, a hazatérés örömének adott hangot soron következő művében. Ez a mű a IV. szimfónia, amelynek alapkaraktere a kedélyesség, a bécsi muzsika és az a fajta egyszerű költőiség, amely kedvenc versciklusára, A fiú csodakürtjére jellemző. Dohnányi Ernő (1877-1960) 1933-ban, a Budapesti Filharmóniai Társaság alapításának 80.évfordulója alkalmából rendezett ünnepi hangversenyre komponálta Szimfonikus percek című művét, amely nélkülöz minden drámaiságot, ugyanakkor tele van sziporkázó zenei ötletekkel. Pasztircsák Polina a Simándy József Énekverseny megnyerése után Olaszországban tanult tovább Mirella Freninél, 2009-ben 1. díjat nyert a Genfi Nemzetközi Versenyen, azóta világszerte keresett énekes. Nyári Zoltán gyermekkorában hegedült, később elvégezte a Színház és Filmművészeti Egyetemet és színészként tevékenykedett. 1998-ban Szolnokon mutatkozott be énekesként, azóta énekel a budapesti Operaházban és több német város operaházaiban. Repertoárja közel 40 szerepet tartalmaz.

KÖZREMŰKÖDIK
Pasztircsák Polina – szoprán, Nyári Zoltán – tenor

VEZÉNYEL
Farkas Róbert

Ajánlatunk


Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

Ajánló


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!