Program


Gül Baba Jazz Nights / Turumtay / Erdogan / Liška / Dés (TR/CZ/HU)
2

Gül Baba Jazz Nights / Turumtay / Erdogan / Liška / Dés (TR/CZ/HU)

Az eltérő zenei-kulturális hátterű, rendkívüli virtuózokból álló nemzetközi kvartett, kollektív identitását keresve, az egyre táguló zenei horizontokra veti pillantását. A Bécsben élő török hegedűművész Efe Turumtay által nemrégen alapított csapatban a cseh bőgős, Tomáš Liška káprázatos basszusfutamai és Dés András megkapó ritmusképletei mellé a fretless gitár nemzetközi hírű török virtuóza, Cenk Erdoğan csatlakozik melankolikus dallamaival.

Gül Baba Jazz Nights | Turumtay / Erdoğan / Liška / Dés (TR/CZ/HU)

Közreműködik:

    Efe Turumtay - hegedű
    Cenk Erdoğan - gitár, fretless gitár
    Tomáš Liška - nagybőgő
    Dés András - ütőhangszerek

Az eltérő zenei-kulturális hátterű, rendkívüli virtuózokból álló nemzetközi kvartett, kollektív identitását keresve, az egyre táguló zenei horizontokra veti pillantását. A Bécsben élő török hegedűművész Efe Turumtay által nemrégen alapított csapatban a cseh bőgős, Tomáš Liška káprázatos basszusfutamai és Dés András megkapó ritmusképletei mellé a fretless gitár nemzetközi hírű török virtuóza, Cenk Erdoğan csatlakozik melankolikus dallamaival. A csupa előadóművész-zeneszerző alkotta kvartett első koncertjét az Opus Jazz Clubban adta májusban, s azóta – immár jó néhány nemzetközi fellépéssel a hátuk mögött – a kortárs ethno-jazz színtér egyik meghatározó szereplőjévé vált. Turumtay, Liška, Dés és Erdoğan szerzeményei egymástól látszólag eltérő világok között elegánsan átívelő utat jelölnek ki, hangsúlyosan emlékeztetve hallgatóikat a jól ismert tényre, hogy a nagyszerű zene nem ismer határokat.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánló


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy…

A helyszín egy szállodai szoba, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges…

Zenés találkozások a Budapesti Operettszínház sztárjaival A különleges, szabadtéri helyszínen művészeink előadásában részleteket…