Program


Grencsó Collective Special és Ken Vandermark

Grencsó Collective Special és Ken Vandermark

Grencsó és Vandermark zenéinek fordulataiban az őket érő külső hatások és belső változásaik köszönnek vissza. Alkatuk mellett ebbe az irányba terelik őket azok a művészek, alkotók is, akik inspirálóan hatottak rájuk.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 18. szombat, 20:00

Grencsó Collective Special és Ken Vandermark (HU/US)

Közreműködik:

    Ken Vandermark - szaxofon, klarinét
    Grencsó István - szaxofon, klarinét, fuvola
    Kovács Tickmayer István - zongora
    Benkő Róbert - nagybőgő
    Miklós Szilveszter - dob

„2018 májusában Grencsó István meghívott figyelemre méltó zenészek alkotta Kollektívájának egy új projektjébe. Ez volt az első közvetlen találkozásom István gyönyörű, energikus zenéjével és hihetetlen multiinstrumentalista munkájával. Azóta többször is találkoztunk és tervezzük, hogy együttműködésünket a jövőben is folytatjuk. Jó okkal – kreatív kapcsolatunk talán Rahsaan Roland Kirk zenéjének kölcsönös tiszteletéből indult, de innen gyorsan tovább épült. Megéreztem, hogyan alkalmazza István az amerikai és az európai free jazz történetével kapcsolatos elmélyült ismereteit saját darabjai és egyéni szemléletű improvizációi kidolgozásánál. Grencsó István esetében a zeneszerzés és a játék egyaránt – jócskán túlmutatva a puszta technikán – egy mélységesebb világba vezet, melyet művészetnek hívunk.”
Ken Vandermark

„Vannak véletlenek? Talán. Grencsó István és Ken Vandermark találkozásában azonban mintha inkább a szükségszerűség mutatkozna meg. Ha a két művésznek az elmúlt bő másfél évtizedben bejárt pályáját vetjük egybe, úgy tűnhet, mintha útjaik egymás körül indáznának, párhuzamosságokat, metszéspontokat mutatva. Ez azért sem tűnik magától értetődőnek, mert mindkettőjük alapvető attitűdje a folyamatos megújulás, az új és új kifejezésformák keresése. Grencsó és Vandermark zenéinek fordulataiban az őket érő külső hatások és belső változásaik köszönnek vissza. Alkatuk mellett ebbe az irányba terelik őket azok a művészek, alkotók is, akik inspirálóan hatottak rájuk.”
Németh Zsolt album-kísérőszövegéből.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Ajánló


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!