Program


GOTTHARD–SZEBÉNYI - lasts of a dying breed / HEY, JUNE!

GOTTHARD–SZEBÉNYI - lasts of a dying breed / HEY, JUNE!

Mike Gotthard gitáros és Szebényi Dániel billentyűs már több mint tíz éve együtt alkotó szerzőpáros. Kapcsolatuk még a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen eltöltött évek alatt mélyült el. A Mooterstől a Blues MD-n át az Electric Shockig több közös projektben játszottak.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. június 23. csütörtök, 20:00

 Ezen a koncerten válogatást hallhatunk kettejük sokrétű, műfajokon átívelő szerzői munkásságából - az eredmény egy hangzásában, energiájában rock-, felfogásában jazz-, ritmusában funk-, attitűdjében pedig blues-est lesz.

Mike Gotthard, azaz Gotthárd Mihály az új generáció gitáros fenegyereke, akinek játékát egyszerre jellemzi az intellektuális megközelítés és a nyers rockos-bluesos erő. Szebényi Dániel az egyik legkeresettebb hazai billentyűs, számtalan formáció tagja, közreműködője. No és persze együtt is rengeteg közös produkcióban vettek már részt. Első közös megjelenésük az európai blues-rock undergroundban is ismert Mooters zenekar Train to 79 EP-je volt még 2013-ban, ennek utódjaként a Blues MD-ben folytatták. Gotthard első szólólemeze 2016-ban jelent meg Intellectual Brutality címmel, amelyen majdnem minden dalban közreműködött Szebényi, aki tagja lett a lemezbemutató után indult Electric Shock zenekarnak is, amellyel Európában és Ázsiában is sikerrel turnéztak. Mike Gotthard második, Szebényi Dániel első szólólemezén dolgozik jelenleg, de a párosnak arra is volt ideje, hogy a Squid Game (Nyerd meg az életed) című népszerű tévésorozat kísérőzenéjében szerepeljen. Összetéveszthetetlen zenéjük hidat képez a hetvenes évek pszichedelikus, improvizatív felfogása, és a nyolcvanas évek masszív hangzása között, úgy, hogy mindezt egy modern, mai köntösbe bújtatják - egy kihalóban lévő zenésztípus utolsó képviselőiként.

gitár: Mike Gotthard
billentyűk, ének: Szebényi Dániel
basszusgitár: Gudics Martin
gitár: Tóth István
dob: Kovács Miki
perka: Mogyoró Kornél

Ajánlatunk


Péch Lóránt zongorista-zeneszerző 2023-ban azzal a céllal hívta életre trióját, hogy saját szerzeményeit combo hangszerelésben is megszólaltassa.

A vígjáték egy izgalmas, kalandos utazáson keresztül, rengeteg humorral világít rá a középkorú nők és a változó kor kikerülhetetlen nehézségeire. Megmutatja, hogy mi nők képesek vagyunk megbirkózni ezekkel a kihívásokkal - ám minden könnyebben megy öniróniával, sok nevetéssel, különösen akkor ha számíthatunk a férfiak támogatására.

A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Ajánló


Moliére komédiázik. Kifiguráz bennünket. Félelmeinket, öncsalásainkat, kicsinyességünket. Ez utolsó színdarabja. 1673. február 17-én a Képzelt beteg előadása közben a címszerepet…

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!