Program


Genius Loci - Padova

Genius Loci - Padova

Ludmann Mihály művészettörténész előadása

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 25. kedd, 18:00

Genius Loci - Padova

Padova művészeti emlékei között a legrégebbi a római amfiteátrum maradványai, amelyben a Scrovegni-kápolna megépült. Különös jelentőségét a Giotto freskók adják. A XIII. században virágzó város legnevezetesebb intézménye az egyeteme volt, amely sok magyar diákot is vonzott. A város határában halt meg Padovai Szent Antal, akinek az emlékét monumentális bazilika őrzi, számos nagyszerű műalkotással. Ezek között kiemelkednek a reneszánsz szobrászat nagy mesterének Donatellónak a szobrai, többek között a dóm előtt álló Gattamelatta lovasszobra. Az Ágostonrendiek templomában pedig Mantegna korai falképe látható, amelynek magyar vonatkozása is van. A vetített képekkel illusztrál előadáson ezekkel a kiemelkedő alkotásokkal ismerkedhetünk meg.

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Ajánló


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Az eutanázia kérdése az ókor óta foglalkoztatja a közvéleményt. Szókratész, Platón és Seneca is támogatta, de az orvostudomány megalapítója, Hippokratész…

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!