Program


Generációk - Apa és Fia

Generációk - Apa és Fia


A kiállítás 2018. október 30. és 2019. január 13. között látogatható.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

id. Guti József és Guti J. Soma kiállítása

Korszakok és válaszok… Meglepő, hogy viszonylag kevesen élnek a családi örökség és a kiérlelt tudás előnyeivel. Ilyen a Cranach festőcsalád, vagy idősebb és ifjabb Brueghel. A félmúlt és a kortárs magyar festészet két eredeti, karakteres alkotója apa és fia, az 1914-ben született id. Guti József, illetve Guti J. Soma. Előbbi gazdag életművének egy része a háború végén lebombázott műtermében megsemmisült, más alkotásai nyugati gyűjtők birtokában vannak, de jó párat, fia, Soma őrzi. Életművüket összehasonlítva mindkettő korszakokra osztható: az apáé a plain art-tól a portrékig a rajzosságig és a konstruktivizmusig terjed, fiáé az átértelmezett szürrealizmustól a tárgyformáló objektekig és „aranykorszakában” a nemesfém kifinomult alkalmazásáig.

A két Guti októberi tárlata a Vigadó Galériában olyan lesz, mint egy időutazás. Visszanézünk, rápillantunk a jelenre és megállapítjuk: az idő múlik, de nem múlik el. Sem egy nemzet, sem egy művészcsalád hagyománya. Végül újfent megállapítjuk: a munkát érdemes folytatni.

Szervező: BP-ART Egyesület

Ajánlatunk


Az elmúlt évek sikeres programjainak köszönhetően, folytatódik a Homokhátság Szívében megrendezésre kerülő koncertek sora, ezúttal BORDÁNY 2024 néven!!! Az idei sztárvendég MAJKA lesz!!!

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Ajánló


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!