Program


GEMMA Énekegyüttes Mysterium Bérlet 2021
3

GEMMA Énekegyüttes Mysterium Bérlet 2021

Három tematikus koncertből álló első bérletünk a liturgikus év központi ünnepkörein keresztül a legbensőségesebb titok közelébe hívja közönségét.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. március 30. kedd, 19:30

A 2020.április 3-i koncertet egy későbbi időpontban tartjuk meg, a jegy ill. a bérlet az új időpontra lesz érvényes.

GEMMA Énekegyüttes Mysterium Bérlet 2021

Mysterium Passionis - A szenvedés titka / 2021. március 30. kedd 19.30, Budapesti Egyetemi Templom (amennyiben a járványügyi korlátozások akkor még nem engedik, a tartalék időpont: 2021. november 2. kedd 19.30)

Mysterium Communionis - Az eggyé válás titka / 2021. június 11. péntek 18.00, Budavári Mátyás-templom

Mysterium Nativitatis - A születés titka / 2021. december 22. szerda 19.00, Református templom, Budapest, Kálvin tér


A Gemma Énekegyüttes 1996-ban alakult Budapesten, művészeti vezetőnk a kezdetektől fogva Tóth Márton. Repertoárunk gerincét főként a régizene és a kortárs zeneirodalom adja, de olykor szívesen kalandozunk egyéb zenei műfajok világába is. Az elmélyült műhelymunka, az ennek nyomán megvalósuló közösség, a megszülető közös zenei élmények, a rendszeres egyházzenei szolgálat meghatározó szerepet tölt be mindannyiunk életében. Ennek örömét szeretnénk hallgatóságunkkal is megosztani.

Az énekegyüttes rendszeresen koncertezik, többségében szakrális helyszíneken, templomokban, de a különböző fesztiválok, koncertsorozatok, versenyek szereplőjeként világi színpadokon is megjelenünk itthon és külföldön egyaránt. Jelentősebb fellépéseink közé tartozik Arvo Pärt Te Deum című művének megszólaltatása a Zeneakadémián, megfordultunk a Művészetek Völgyében, visszatérő vendégei vagyunk a nyíregyházi Cantemus Fesztiválnak, 2014-ben meghívást kaptunk Baszkföldre, a Tolosai Nemzetközi Kórusversenyre, melyhez kapcsolódóan nyolcállomásos koncertturnén jártunk Észak-Spanyolországban, 2018 őszén pedig a Festival Internazionale di Musiche Polifoniche "Voci d'Europa" vendégei voltunk Szardínia szigetén.

2017 áprilisában az énekegyüttes a Budapesti Nemzetközi Kórusversenyen - a verseny legmagasabb pontszámaival - megnyerte a Musica Sacra és Kamarakórusok kategóriákat.

Az elmúlt évek alatt három önálló lemezünk került kiadásra: egy Requiem-album, mely Tomás Luis de Victoria, Henry Purcell és Herbert Howells egy-egy művét tartalmazza, egy karácsonyi válogatás Hodie címmel, valamint 2016-ban felvételre került két kortárs zeneszerző egy-egy misekompozíciója. A új CD-n Gyöngyösi Levente Missa Lux et Origo-ja, illetve James Whitbourn meditatív, orgonára, szopránszaxofonra és kórusra komponált Son of God Mass című műve hallható.

Az együttes alkalmanként liturgikus szolgálatot is teljesít, ami kiemelten fontos eleme a munkának és az együtt töltött időnek. Nagy örömmel teszünk eleget vidéki vagy akár határon túli felkéréseknek is. Az elmélyült műhelymunka, és az ennek nyomán megvalósuló közösség és egység meghatározó szerepet tölt be a kamarakórus életében. A Gemma Énekegyüttes arra törekszik, hogy zenéje ne csak egy szűk réteg számára legyen elérhető és élvezhető, hanem meg tudjon szólítani minden örömre és zenei élményre vágyó hallgatót.

Előadó/fellépő:
Gemma Énekegyüttes

Ajánlatunk


zenés átirat két részben

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!