Program


GARÁZSBANDA - DEKK Projekt - Füge Produkció

GARÁZSBANDA - DEKK Projekt - Füge Produkció

Az előadás a DEKK projekt része.

Neked is volt a gimiben zenekarod? Hosszú időn át próbálkoztál, de sosem sikerült befutnod? Kíváncsi vagy, mások hogy csinálják? Akkor a Garázsbanda a Te darabod!

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 7. szombat, 20:00

A Dekk Színház legújabb produkciója olyan kamaszokról szól, akik rockbandát alapítanak, és arról ábrándoznak, hogy egyszer eljutnak a világ nagy rockszínpadaira, ahol majd százezrek tombolnak előttük. Ám egyelőre ők tombolnak, és az egymás idegeit cincáló fiatalok útja a teljes ismeretlenségből a tökéletes feledésbe tart.

Minden legendás rockzenekar egy garázsban kezdte. A zenészek valamennyien ugyanazt az álmot látták: a garázskapu kitárul, és ők meg sem állnak a Wembley stadionig… vagy legalább a pesterzsébeti Csili Művelődési Központig.
Petya, Zotyesz, és Bandy, a három pattanásig feszült kamasz Pesszárium és egyéb néven rockbandát alapít. Húrokat tépve, egymás idegeit ráncigálva próbálnak kikecmeregni a kamaszkor gyötrelmeiből. Szűk nacikba töltött világfájdalom. Lázadás bármi ellen. Átgondolatlan tetoválások. Tivornya egyetlen sörrel. Fellépések bárhol, bármi áron. Célszerű dallamok.
Egy korszakalkotó zenekar útja a teljes ismeretlenségből a tökéletes feledésbe! Koncertszínház olyan legendás zenekarok dalaival, mint az Épületegyüttes, a Dallamkirályok vagy az Acéldelfin.

A Garázsbanda című darabról:

VINNAI ANDRÁS, GARÁZSBANDA ÍRÓJA, RENDEZŐJE ÉS EGYIK SZEREPLŐJE: A Garázsbanda négy kamaszról szól, a fiúk zenekart alapítanak, és híresek szeretnének lenni. Csakhogy mindegyiküknek van valami defektje. Egyikük például meg sem szólal egész előadás alatt, és még az sem derül ki, hogy miért. A dobos srác, akié a garázs, kicsit autisztikus jellegű, ő nem viseli el a hazugságot, még a dalszövegek költői képeit sem. Számára nincs olyan, hogy „összetörted a szívem”… Hiszen a szív egy darab hús, azt nem lehet összetörni… Van aztán két gitáros, Petya és Bandy, ők meg azért kakaskodnak, hogy ki legyen a szólógitáros. Pont úgy, mint a kisfiúk, amikor fociznak, és azon versengenek, hogy ki legyen a csatár. A kamaszok tehát egymás idegeire mennek, de azért sokat próbálnak a garázsban, mert a világhírről álmodoznak. Közben kapkodnak össze-vissza és az ismeretlenségből a teljes feledés felé tartanak.
A darab műfaja egyébként koncertszínház, lesz benne sok zene, aztán, hogy a Pesszáriumból lesz-e valódi zenekar, azt nem tudjuk. Semmi sem lehetetlen.

A szereplők zenész múltjáról:

VINNAI ANDRÁS: Középiskola után nekünk is volt egy Vörös brigádok nevű ska zenekarunk, Republic számokat dolgoztunk fel, és egyetlen fellépésünk volt, amire anyámék eljöttek. Ha jól emlékszem, nem is nagyon volt ott más.

JANKOVICS PÉTER: Kiskoromban rövid ideig csellóztam, később autodidakta módon tanultam gitározni. Aztán lett igazi gimis zenekarunk is, amelyben doboltam. És persze mi is egy garázsban próbáltunk, készültünk a különféle kocsmai meg tornatermi koncertekre. Az utolsó gimnáziumi zenekaromat úgy hívták, hogy Híradó, és fogalmunk sem volt arról, hogy milyen a mi zenei stílusunk. Amikor egy falusi fellépésen a punkok kezdtek gyülekezni a nézőtéren, akkor derült ki számunkra is, hogy punkzenét játszunk.

SZABÓ ZOLTÁN: Sohasem tanultam zenélni, így amikor a különféle színházi darabokban mégis ezt kellett tennem, begyakoroltam azt, amit a muzsikusok megmutattak, de fogalmam sem volt, hogy mit csinálok. Három éve elmentem egy dobtanárhoz, gondoltam, választok egy olyan hangszert, amiről a legkevesebb fogalmam van. És, ha azt kérdezed, mit gondolok arról, hogy ebből a színpadi zenekarból lesz-e valóságos együttes, akkor azt mondom: ha tetszik a közönségnek, amit csinálunk, akkor én nem is bánnám.

Az előadás hossza: kb. 90 perc
DEKK Színház – Füge – Kőszegi Várszínház

Író: Vinnai Bandy

Játssza és rendezte: Jankovics Péter, Szabó Zoltán és Vinnai András

Zene és dalszövegek: Bonsai Boy
Technikus: Regele Csanád, Gere Gábor
Rendező asszisztens és Produkciós munkatárs: Kiss Réka Judit
Produkciós vezető: Mattyasovszky Zsolnay Bálint

Ajánlatunk


A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Ajánló


Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!