Program


From Fortress to Palace - Buda Castle Walk

From Fortress to Palace - Buda Castle Walk

ANGOL NYELVŰ VEZETÉS! Sokan jártunk már a Budavári Palotában, de vajon minden titkát ismerjük? A „Várból Palota” című sétán a középkortól napjainkig követjük nyomon a királyok és államfők lakhelyének változatos történetét.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. április 25. szombat, 11:00

A Palotanegyedben tett sétánk során bemutatjuk, hogyan vált az Anjou királyok erődítményéből Luxemburgi Zsigmond uralkodása alatt fényűző hatalmi központ, melyet Mátyás király a reneszánsz szellemében tovább gazdagított. Elmeséljük, milyen volt az élet a török félhold árnyékában, majd hogyan újult meg a királyi rezidencia, és később miért apácák és tudósok foglalták el a Palota termeit. Majd I. Ferenc József és Sisi korszakába utazunk, melyben nagyszabású építkezések kezdődtek azért, hogy a Budán egyre több időt töltő uralkodópár rangjához méltó helyen fogadhassa vendégeit. 

Felfedezzük a béke két világháború közötti éveit, bepillantunk Horthy Miklós kormányzó rezidenciájának világába. Emlékezünk a II. világháborús ostrom keserves napjaira: mi minden pusztult el a Palotanegyedben, majd a háborút követő tudatos rombolás által. Sétánkat a rendszerváltást követő eseményekkel zárjuk, bemutatva a jelenleg zajló építkezéseket.

 A séta időtartama: 60 perc

 Indulás a Budavári Mikve udvaráról (1014 Budapest, Palota út 1.)

 Az útvonal nem akadálymentesített, a lépcsők meredekek, kérjük, ezt vegye figyelembe a jelentkezéskor.

Ajánlatunk


zenés játék két részben

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ajánló


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!