Program


FRÖCCS Tari Annamáriával - Párkapcsolat határok nélkül? - Hol és hogy húzz határokat?

FRÖCCS Tari Annamáriával - Párkapcsolat határok nélkül? - Hol és hogy húzz határokat?

A Fröccs című előadásban a Momentán Társulat mindennapi élethelyzetekre improvizál. A téma mindig más, de a módszer közös: jellegzetes szituációkat, életszerű jeleneteket játszunk a jól ismert problémák kapcsán, mindig az adott közönség ötletei alapján.

Mit, mennyit és miért érdemes áldozunk egy párkapcsolatban? Egy kapcsolat elején könnyen beleesünk abba a csapdába, hogy másnak (jobbnak, kedvesebbnek, rugalmasabbnak, lazábbnak, pontosabbnak stb.) mutatjuk magunkat, mint amilyenek vagyunk. Ezáltal kitolódnak a határaink, nem képviseljük a saját érdekeinket. Olyanok vagyunk, amilyennek a másik szemében látni szeretnénk magunkat.

Mit tegyünk, ha túlságosan önfeláldozóak voltunk, de változtatnánk? És ha mi zsákmányoltuk ki (akár akaratlanul) a másikat? Tari Annamáriával ezekre a kérdésekre keressük a választ, és improvizált jelenetekben mutatunk be konfliktusos, rosszul elsült vagy épp vicces párkapcsolati helyzeteket.

Bemutatunk alternatív viselkedési formákat, végigjárjuk egy-egy helyzet különböző lehetséges kimeneteit. Követhetjük mindennapi hőseink útját a jövőbe, vagy éppen visszamehetünk a múltba, hogy felderítsük: mi az oka ismétlődő konfliktusaiknak, hol gyökereznek rosszul működő viselkedési mintáik.

Az imprószínházi eszközök és a közönség ötletei, tapasztalatai minden este új darabot írnak. Célunk, hogy humorral, nyitottsággal és empátiával nézzünk rá problémáinkra.

Egyedi recept a la Momentán: 1 deci pszichológia, 2 deci játék.

Megnevettet és felszabadít. Néha kicsit fejbe vág, de már alig várod a következőt.

Ajánló


Az amerikai írónő romance.com című vígjátéka az internetes ismerkedés világába vezeti be a…

Piotr Beczala korunk egyik legkeresettebb és legjelentősebb lírai tenorja, és legizgalmasabb férfiénekese, aki…

Az utánozhatatlan humorú Rejtő Jenő írói fantáziája külön világot teremtett a magyar regényirodalomban.…