Program


Friss Folk / Helka Banda

Friss Folk / Helka Banda

Tabudöntögetés, női energiák, megalkuvást nem ismerő őszinteség, zenei fúziók és egy jó adag báj jellemzi a 2021-ben alakult Helka Bandát. A zenekar nagy részét erős lelki kötődés és szakmai múlt fűzi a népzenéhez, ez az autentikus zenei világ keveredik a jazzből, klasszikus zenéből hozott elemekkel, így alkotva egy egyedi hangzásvilágot.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 27. csütörtök, 20:00

Friss Folk / Helka Banda

Közreműködik:
Debreczeni-Kis Helga - citera, ének
Barna Anikó - koboz, ének
Török Bettina - nagybőgő

Népzenei feldolgozásaik az eklektika jegyében születtek: dalaikban megengedik maguknak azt az alkotói szabadságot, hogy helytől és időtől függetlenül válogassanak egymás mellé különböző archív zenei forrásokból származó anyagokat annak érdekében, hogy értékes szövegek, kevésbé ismert népdalok alkossák e zenei szövet magját.

"Saját dalaink alappillére az önismereti utazás során megszerzett tudás önmagunkról. Dalszövegírás során fontosnak érezzük egyrészt azt, hogy az egyszerű, pucér igazságot közvetítsük az általunk fontosnak ítélt tabutémákban, társadalmi kérdésekben, másrészt pedig, hogy a közérthetőségen túl egy mélyebb síkot is tartalmazzanak a szövegek. Dalainkban így olyan témák kerülnek terítékre, mint az izzadás, testünk elfogadása vagy épp az, hogy hagyjon mindenki békén” – nyilatkozták.

A zenekar egyik különlegessége a hangszerparkban rejlik. A citera országszerte elterjedt népi hangszer, mely társául fogadta a többek között Moldvában fennmaradt kobozt. Ehhez a népzenei hangszerpárhoz társult a látványra is izgalmas kialakítású elektromos bőgő.

"A szabadon kezelt motívumokat saját személyiségére szabva kortárs, sokakat megérintő, élő városi folklórdarabokat komponált a kedves egyéniségű, de határozott zenész. Cseh Tamás közérzeti líráját idézik meg humoros és őszinte egyszerűséggel” – írta a Fonó Budai Zeneház Helkáról.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Ajánló


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja…

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!