Program


Frankl Péter 85 / KAMARAKINCSEK

Frankl Péter 85 / KAMARAKINCSEK

A zongoraművész, aki több mint hatvanöt éve él a pódiumon, jó néhány egymást követő generáció számára a frissesség, a könnyedség, a szellemesség, a közvetlen előadásmód, a természetes virtuozitás, a zenével való azonosulás élő jelképe. Játékát soha nem szürkítette fásultság, rutin; számára a muzsikálás ennyi évtized után is kaland, öröm, a közlés és párbeszéd lehetősége, az együttlét varázsa - az együttlété…  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 6. kedd, 19:30

Frankl Péter 85 / KAMARAKINCSEK

Műsor:

    Chopin: f-moll fantázia, op. 49
    Beethoven: Esz-dúr trió, op. 70, No. 2
    Schumann: Adagio és Allegro, op. 70
    Schumann: Fantasiestücke, op. 73
    Mozart: A-dúr zongoraverseny, K. 488

Közreműködők:

zongora - Frankl Péter
hegedű - Baráti Kristóf
cselló -  Perényi Miklós, Várdai István
Budapesti Vonósok (hangversenymester: Rolla János)


A zongoraművész, aki több mint hatvanöt éve él a pódiumon, jó néhány egymást követő generáció számára a frissesség, a könnyedség, a szellemesség, a közvetlen előadásmód, a természetes virtuozitás, a zenével való azonosulás élő jelképe. Játékát soha nem szürkítette fásultság, rutin; számára a muzsikálás ennyi évtized után is kaland, öröm, a közlés és párbeszéd lehetősége, az együttlét varázsa - az együttlété a zeneszerzővel és a közönséggel.

Frankl Péter legendás mesterektől sajátította el művészetét: a magyar kamarazene legnagyobb tanára, Weiner Leó oltotta bele a közös muzsikálás szeretetét és azt az érzékenységet, amely a társas zenélés alapfeltétele. Zongoratanára előbb Szegedi Ernő, majd Hernádi Lajos volt. 1957-ben Párizsban és Münchenben, 1959-ben Rio de Janeiróban nyert nemzetközi versenyt. 1958-ban elhagyta Magyarországot: előbb Párizsban élt, majd Londonba költözött. Az Amerikai Egyesült Államokban 1968-ban mutatkozott be. Olyan muzsikusokkal játszott együtt, mint Britten, Széll, Abbado, Boulez, Doráti, Kertész, Maazel, Masur, Muti, Sanderling. A hetvenes évek elején kezdett újra itthon hangversenyezni mind szólistaként, mind a Pauk-Frankl-Kirshbaum trió tagjaként. Sokáig nem folytatott pedagógusi tevékenységet, de 1987-től a Yale Egyetemen ezt is vállalta, hogy átadhassa a felnövekvő generációknak a spontán zenélés szellemét. Ezt a munkáját 2017-ig folytatta. Születésnapi Müpa-estjének műsora szóló zongoramű előadójaként éppúgy bemutatja, mint duó- és triójátékosként, a pontot az i-re pedig egy zongoraverseny megszólaltatása teszi fel.

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

zenés átirat két részben

Ajánló


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!