Program


Filmvetítés - Világjáró Sorozat - Amerika születése, időutazás az Egyesült Államok Keleti partján

Filmvetítés - Világjáró Sorozat - Amerika születése, időutazás az Egyesült Államok Keleti partján

Amerika születése, időutazás az Egyesült Államok Keleti-Partján  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 30. hétfő, 18:00

A film egy történelmi időutazás, ami Amerika bölcsőjében, Bostonban kezdődik és végigjárja, azokat a helyeket melyek az Amerikai Szabadságharc fontos állomásait kötik össze. Boston emlékeztet legjobban az angol városokra, így joggal szokták az amerikai függetlenség bölcsőjének is nevezni. A városközpont jó pár történelmi épülete emlékeztet a függetlenségi háború időszakára. Felejthetetlen élményt nyújt a közeli Plymouth kikötőben horgonyzó Mayflower látványa, ugyanis itt léptek Amerika földjére 1620-ban az első Angliából érkezett telepesek. Newport egy hangulatos tengerparti kisváros szebbnél szebb XIX. századvégi kastélyokkal. New Havenben látogatást teszünk a világhírű Yale Egyetemen. Utunk következő állomása Amerika legfontosabb történelmi városa, Philadelphia. Itt található Independence Hall (Függetlenség Csarnoka). Itt írták alá 1776-ban a Függetlenségi Nyilatkozatot és itt fogalmazták meg az Egyesült Államok alkotmányát is. Baltimore városban megismerkedünk hangulatos kikötőjével és sétát teszünk a modern városrészben. Kirándulást teszünk a Potomac folyó partján található Mount Vernonba. A XVII. század végétől ez volt a Washington család birtoka. Itt van az Egyesült Államok első elnökének George Washingtonnak a sírja. Utunkat Washington DC nevezetességeinek megismerésével folytatjuk- a Fehér Ház, a Capitolium, a Jefferson-emlékmű, a Lincoln-emlékmű, a Vietnámi Veteránok emlékműve, az Arlington Nemzeti Temető (ahol ellátogatunk John Kennedy sírjához)- megtekintésével. New York City a szuperlatívuszok városa nappal és éjjel egyaránt. Ellátogatunk többek közt a Central Parkba, a Freedom Towerhez, a Wall Streetre, a Brooklyn-hídhoz. Felkeressük a 2001. szeptember 11-ei terrortámadás helyszínét a Ground Zero emlékhelyet. Itt állt a Világkereskedelmi Központ, a World Trade Center két hatalmas felhőkarcolója, melybe az öngyilkos merénylők által vezetett gépek becsapódtak, kioltva ezzel 2995 ember életét. Hajókirándulást teszünk a Szabadság Szigetre. Itt áll a szabadság és a demokrácia egyetemes szimbóluma a lenyűgöző Szabadság - szobor. Ezt a szobrot látta meg elsőként a mintegy 12 millió Amerikába tartó bevándorló, amint hajójuk a közeli Ellis Island bevándorlási központ felé tartott. A városnézés fénypontja a 360 fokos panoráma az Empire State Building 86. emeletéről. Az éjszaka felejthetetlen látványával búcsúzunk a várostól, amely sosem alszik. Tartsanak velünk az élményekben gazdag utazásra! Előtte most sem marad el az alkalomhoz illő gitár muzsika! 

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

Ajánló


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!