Program


Filmklub

Filmklub

Emlékezni kell!
Múzeumpedagógiai foglalkozás a Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapja alkalmából.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 17. szerda, 13:00

 

Időpont: 2024. április 17. 10.30 óra

Helyszín: Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek című időszaki kiállítás

Ajánlott korosztály: 7- 12. évfolyam

Foglalkozásainkat a korosztályi igényeknek megfelelően differenciálva tartjuk.

A foglalkozás időtartama: 90 perc

Belépő: 600Ft/fő diák, felnőtt 1200 Ft/fő

A Néprajzi Múzeum Istennel talállak, testvérem! című időszaki kiállításába rendhagyó múzeumlátogatásra hívjuk az osztályokat. A kreativitásra és játékosságra épülő interaktív múzeumpedagógiai foglalkozáson személyes sorsokon keresztül idézzük fela roma holokauszttal kapcsolatos történéseket, valamint annak jelenlegi hatásait. A foglalkozást az UCCU Alapítvány és a Néprajzi Múzeum együttműködésének részeként valósítjuk meg.

Ajánlatunk


Ray Cooney angol színész és drámaíró. Színészként kezdte pályafutását, majd a hatvanas években komédiát kezdett írni, és a bulvárszínház kedvence lett. Darabjait több mint negyven nyelvre ültették át, és számtalan előadásban játszották öt kontinens színházaiban. Bohózatai a klasszikus angol vígjátékhagyományt követik, a rá jellemző virtuóz cselekményvezetéssel, a különböző félreértések és helycserék már-már az abszurditásig való eltúlzásával, a szálak végletes összekuszálásával.

Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

1958, nyara – Éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre, közben beszáll mellé a kretén haverja, a szélhámos csaja, meg egy... karbantartó. Elcserélt személyazonosságok, titkolt tervek, szerelmi háromszögek, és egy város, ahol lassan a díszpolgár is gengszter. Ludwig herceg gyémántja pedig csak arra vár, hogy valaki, végre, lopja már el.

Ajánló


Rudi van Dantzig – Toer van Schayk / Pjotr Iljics Csajkovszkij A HATTYÚK TAVA Klasszikus balett három felvonásban

Az Átrium zenés gyerekelőadása az egész családnak Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar rengeteg ismert és vadonatúj zenéjével.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!