Program


Fiatalok zenei kalauza U/4  22-23

Fiatalok zenei kalauza U/4 22-23

A MÁV Szimfonikus Zenekar Unokák és nagyszülők hangversenyeinek alapelve, hogy a gyerekek megtapasztalják, milyen gyönyörű a szimfonikus zenekari hangzás és megismerjék a klasszikus zeneirodalom remekműveit. A befogadóképességükhöz alkalmazkodó műsorban a zene megértését szakértő műsorvezető is segíti.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 3. szombat, 10:30

MŰSOR

Purcell: Abdelazer - rondó téma
Britten: Variációk és fúga egy Purcell-témára

VEZÉNYEL

Horváth Gábor
 
A MÁV Szimfonikus Zenekar általános iskolás gyerekeknek szóló sorozata.

Benjamin Britten 1942-ben írta ezt a művet, a II. világháború idején. A zenemű elkészült, bemutatták és olyan sikeres lett, hogy azóta is gyakran szerepel felnőtt hangversenyek műsorán is Variációk egy Purcell-témára címmel. Henry Purcell (1659-1695) egyik színpadi kísérőzenéjének tétele az a Rondó, amelyet Britten kiválasztott. Hangversenyünkön először ezt a rondót hallgatjuk meg eredeti formájában, vonós hangszerek előadásában. Britten zenekari művének címe "Variációk", jelentése változatok.
Először bemutatkozik a rondó témája, majd megismétlik a zenekar nagy hangszercsoportjai. Ezután minden egyes hangszer megkapja a maga variációját, még a hárfa is, összegzésül pedig ismét eljátssza a teljes zenekar. A hangszerek nevét egy műsorvezető szavakkal mondja. (A mi előadásunkon ezt a szerepet maga a karmester vállalja). A zene egyre bonyolultabbá válik, majd a legvégén lassan, ünnepélyesen még egyszer felcsendül az eredeti téma.

A sorozatról: A MÁV Szimfonikus Zenekar 1994-ben indította útjára ifjúsági sorozatát Unokák és nagyszülők hangversenyei címmel, mely azóta is nagy sikernek örvend. Ennek alapelve, hogy a gyerekek megtapasztalják, milyen gyönyörű a szimfonikus zenekari hangzás és megismerjék a klasszikus zeneirodalom remekműveit. A befogadóképességükhöz alkalmazkodó műsorban a zene megértését szakértő műsorvezető is segíti.

Ajánlatunk


A visszatérő közönség jól tudja, hogy a kihagyhatatlan és egyben megunhatatlan dalok mellett mindig megszólalnak ritkábban játszott szerzemények, zenei csemegék, valamint helyet kapnak a műsorban a válogatott muzsikusokból álló zenekar különleges produkciói is.

Ajánló


Pottyondy szarkazmusa működik élőben is, de nem köti gúzsba a poénkényszer, nincs csattanó minden mondat végén, és nem is hiányzik,…

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!