Program


Fiatalok zenei kalauza U/4  22-23

Fiatalok zenei kalauza U/4 22-23

A MÁV Szimfonikus Zenekar Unokák és nagyszülők hangversenyeinek alapelve, hogy a gyerekek megtapasztalják, milyen gyönyörű a szimfonikus zenekari hangzás és megismerjék a klasszikus zeneirodalom remekműveit. A befogadóképességükhöz alkalmazkodó műsorban a zene megértését szakértő műsorvezető is segíti.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 3. szombat, 10:30

MŰSOR

Purcell: Abdelazer - rondó téma
Britten: Variációk és fúga egy Purcell-témára

VEZÉNYEL

Horváth Gábor
 
A MÁV Szimfonikus Zenekar általános iskolás gyerekeknek szóló sorozata.

Benjamin Britten 1942-ben írta ezt a művet, a II. világháború idején. A zenemű elkészült, bemutatták és olyan sikeres lett, hogy azóta is gyakran szerepel felnőtt hangversenyek műsorán is Variációk egy Purcell-témára címmel. Henry Purcell (1659-1695) egyik színpadi kísérőzenéjének tétele az a Rondó, amelyet Britten kiválasztott. Hangversenyünkön először ezt a rondót hallgatjuk meg eredeti formájában, vonós hangszerek előadásában. Britten zenekari művének címe "Variációk", jelentése változatok.
Először bemutatkozik a rondó témája, majd megismétlik a zenekar nagy hangszercsoportjai. Ezután minden egyes hangszer megkapja a maga variációját, még a hárfa is, összegzésül pedig ismét eljátssza a teljes zenekar. A hangszerek nevét egy műsorvezető szavakkal mondja. (A mi előadásunkon ezt a szerepet maga a karmester vállalja). A zene egyre bonyolultabbá válik, majd a legvégén lassan, ünnepélyesen még egyszer felcsendül az eredeti téma.

A sorozatról: A MÁV Szimfonikus Zenekar 1994-ben indította útjára ifjúsági sorozatát Unokák és nagyszülők hangversenyei címmel, mely azóta is nagy sikernek örvend. Ennek alapelve, hogy a gyerekek megtapasztalják, milyen gyönyörű a szimfonikus zenekari hangzás és megismerjék a klasszikus zeneirodalom remekműveit. A befogadóképességükhöz alkalmazkodó műsorban a zene megértését szakértő műsorvezető is segíti.

Ajánlatunk


Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Az elmúlt évek sikeres programjainak köszönhetően, folytatódik a Homokhátság Szívében megrendezésre kerülő koncertek sora, ezúttal BORDÁNY 2024 néven!!! Az idei sztárvendég MAJKA lesz!!!

Ajánló


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!