Program


Fellélegzés #7 – Händel, Franck

Fellélegzés #7 – Händel, Franck

Balogh Eszter, a 2019-es londoni nemzetközi Händel Énekverseny győztese három Händel-áriát énekel a koncert első felében: a kései angol nyelvű oratórium, a Hercules egyik virtuóz áriája után két olasz nyelvű opera egy-egy tétele lesz hallható. E három ária tökéletesen demonstrálja, hogy az angol közönség miért rajongott Händelért..

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 23. vasárnap, 18:00

Fellélegzés #7 – Händel, Franck

Műsor

Händel: „Where shall I fly” (Hercules, HWV 60)
Händel: „Cara speme” (Giulio Cesare, HWV 17)
Händel: „Brilla nell'alma” (Alessandro, HWV 21)
Balogh Eszter (szoprán); Ábrahám Márta, Agárdi Anett (hegedű); Eveline Meier (brácsa);
Dolfin Balázs (cselló); Fejérvári Zsolt (bőgő); Davidovics Igor (lant); Dobozy Borbála (csembaló)

Franck: A-dúr szonáta
Perényi Miklós (cselló); Palojtay János (zongora)

Balogh Eszter, a 2019-es londoni nemzetközi Händel Énekverseny győztese három Händel-áriát énekel a koncert első felében: a kései angol nyelvű oratórium, a Hercules egyik virtuóz áriája után két olasz nyelvű opera egy-egy tétele lesz hallható. E három ária tökéletesen demonstrálja, hogy az angol közönség miért rajongott Händelért, s hogy miért tartjuk őt az emberi énekhang legnagyobb mágusának. César Franck is varázsolt, de az ő szakterülete a harmónia volt: a 19. századi francia zene egyik legjelentősebb alakja, aki a fiatal Debussyt őrületbe kergette tanárként az összhangzattani elvárásaival, nem elsősorban a kamarazenében érezte otthon magát, A-dúr hegedű-zongora szonátája azonban a 19. századi repertoár egyik legnépszerűbb darabjává vált. Az eredetileg Eugène Ysaÿe-nak, az ifjú belga hegedűvirtuóznak komponált, 1886-os mű népszerűségéről sokat
elmond, hogy mindenféle apparátusra átírták (még kórus-orgona változat is létezik belőle), ezek közül azonban csak a cselló-zongora verzióra adta áldását maga a szerző. Jól tette, mert így Perényi Miklósnak is lehetősége van eljátszani a darabot, s a Kossuth-díjas művész partnere ezen az estén a fiatal zongorista generáció egyik legkifinomultabb alakja, a kamarazenében különleges természetességgel mozgó Palojtay János lesz.

A járványügyi helyzetre való tekintettel, közönségünk biztonsága érdekében a koncertre szóló jegyek számát korlátoztuk, hogy az ülőhelyek között meglegyen a megfelelő távolság.

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ajánló


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!