Program


Fellélegzés #20 – Amadinda, Söndörgő

Fellélegzés #20 – Amadinda, Söndörgő

Az Amadinda és a Söndörgő találkozása a színpadon bizonnyal komoly energiákat fog felszabadítani, külön-külön is, és együtt is.

Fellélegzés #20 – Amadinda, Söndörgő

Söndörgő
Eredics Áron, Eredics Benjamin, Eredics Salamon, Eredics Dávid, Dénes Ábel

Amadinda ütőegyüttes
Bojtos Károly, Holló Aurél, Rácz Zoltán, Váczi Zoltán

Harminchat éve alakult a nyugodt szívvel nemzeti kincsnek nevezhető a Bojtos Károly, Holló Aurél, Rácz Zoltán és Váczi Zoltán alkotta Amadinda ütőegyüttes, amely a legkülönbözőbb földrészek és népek tradicionális zenében éppoly otthonossággal mozog, mint a klasszikus és kortárs művészi zenében, s tavaly a Muzsikás együttessel jelentettek meg közös lemezt. Hozzájuk képest fiatalnak számít a 25. születésnapját idén ünneplő Söndörgő, amelyet három Eredics fivér és egy unokatestvér alakított, s bár a családi és szellemi gyökereik egyaránt a Vujicsics együtteshez vezetnek, mára teljesen egyedi arculatot alakítottak ki, a népzenét pedig azzal a kreativitással és előadói fantáziával kezelik, ahogyan eredeti – s mára már megszűnt – közegében kezelték azt. Az Amadinda és a Söndörgő találkozása a színpadon bizonnyal komoly energiákat fog felszabadítani, külön-külön is, és együtt is.

Ajánló


László Miklós vígjátéka – bár a két háború között játszódik – a boldog…

Traccs! Miskolc legújabb beszélgető-est sorozatának első vendége Sebestyén Balázs! Utánaszámoltunk, és meglepődve láttuk:…

A MineCinema egy hamisítatlan Minecraft kaland, egy rendezvény, amely során megtekinthető egy, a…