Program


Feledi Project: Car(wo)men
3

Feledi Project: Car(wo)men

Prosper Merimée Carmen című remekműve nyomán, néhány gondolat Bizet operájának részletére.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 14. szerda, 19:00

Feledi Project: Car(wo)men

(HU)
A testeken átívelő érzéki tekintetek az öt előadó iróniája és a belső dimenziójuk költői kutatásának váltakozása áll fókuszban. Klasszikus és kortárs fúzió, melynek dallamai egyedi atmoszférába keverednek, ami a főszereplők útját vezeti. A nőiség horizontja egyedülálló harmóniává válik, amelynek a test válik tolmácsává, az erő és az életerő magával ragadó lázadásában. A női jelenlét ereje a gondolatban férfi mozgást idéz elő. Carmen ideális a büszkeség, az életerő és az erő képviseletére. Az előadás, ahol a dinamika, a ritmus olyan eszközzé válik, amely tartalmat ad ennek a reflexiónak.

(EN)
A few thoughts on the excerpt from Bizet's Carmen, basedon Prosper Merimée's masterpiece. The focus is on sensual look spanning over bodies, the irony of the five performers and the alternation of the poetic research of their inner dimension. A classic and contemporary fusion, where themelodies are mixed into a unique atmosphere, which guides the path of the protagonists. The horizon of femininity becomes a unique harmony,interpreted by the body, in the captivating revolt of strength and vitality. The power of female presence in the mind creates a male movement. Carmen is ideal for representing pride, vitality and strength. The performance where dynamics and rhythm become a tool that gives content to this reflection.

Előadók: Jenei Lilla, Liszkai Zsófia, Kaiser Fruzsina, Bakonyi Jusztina, Wéninger Dalma
Fénytervező: Pető József
Díszlet-látvány tervező: Minorics Krisztián
Jelmez: Matisz Gábor, Henez Mariann, Feledi János
Zenei munkatárs: Szentpáli Roland, Feledi János
Rendezés-koreográfia: Feledi János  
    
Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Nemzeti Táncszínház

Ajánlatunk


Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!