Program


Farkas Ferenc I.

Farkas Ferenc I.

MOZART-EST

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 5. hétfő, 19:00

FARKAS FERENC I.

Műsor
Mozart: A varázsfuvola-nyitány
Mozart: C-dúr zongoraverseny
Mozart: „Nagy” g-moll szimfónia KV 550

Közreműködik:
Lőwenberg Dániel zongoraművész

Karmester: Dobszay Péter

A 2022/23-as szezon első nagyzenekari hangversenyén Mozart műveit szólaltatja meg az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. Nyitószámként az életmű utolsó nagy színpadi remeke, az 1791-ből való Varázsfuvola népszerű nyitánya csendül fel, majd az 1782–83-ban komponált első bécsi zongoraversenyek egyik pompás reprezentánsa, a C-dúr zongoraverseny (KV 415) következik Lőwenberg Dániel zongoraművész, a Salzburgi Mozarteum tanárának előadásában. A programot az európai zene történetének egyik legnagyobb remekműve, az 1788 nyarán készült drámai „Nagy” g-moll szimfónia (KV 550) zárja – az Alba Regia Szimfonikus Zenekar ezzel teljessé teszi a „Triptichon”, vagyis az utolsó három nagy Mozart-szimfónia előadásának tavaly megkezdett sorozatát. A hangversenyt az együttes művészeti vezetője, Dobszay Péter Junior Prima-díjas karmester dirigálja a székesfehérvári Vörösmarty Színházban.

Ajánlatunk


Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Ajánló


Akár egy Agatha Christie krimi a Szex és New York karaktereivel! A Liliom Produkció – Dámák a pakliban című új…

Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!