Program


Európai Hidak: Jarzębski, J.S. Bach, Żebrowski, Gorczycki

Európai Hidak: Jarzębski, J.S. Bach, Żebrowski, Gorczycki

Kovács Ágnes (szoprán), Gavodi Zoltán (alt), Szigetvári Dávid (tenor), Cser Krisztián (basszus) • Koncertmester és szólót játszik: Lesták Bedő Eszter

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. szeptember 26. szerda, 19:45

Adam Jarzębski: Spandesa;
Chromatica;
Tamburetta
Johann Sebastian Bach: d-moll hegedűverseny, BWV 1052RMarcin Józef Żebrowski: MagnificatGrzegorz Gerwazy Gorczycki: In virtute tuaJohann Sebastian Bach: Am Abend aber desselbigen Sabbats, BWV 42Az Európai Hidak fesztivál barokk koncertje lengyel földre repít, üde korai barokk dallamoktól lélekemelő énekes kompozíciókig. Az itthon kevéssé ismert darabok mellett izgalmasan csengenek majd a korszak német óriásának, Johann Sebastian Bachnak a művei.Adam Jarzębski megkerülhetetlen figurája volt a 17. századi pezsgő lengyel kulturális életnek. Bár nem volt újító alkat, korai barokk kompozíciói tele vannak felfedeznivalóval. A BFZ barokk együttese Canzoni e Concerti című gyűjteményéből játszik el három rövid művet: a dinamikus Spandesát, a szellemes Tamburettát és a furcsa félhangokkal kísérletező Chromaticát.
Hangversenyünk művészeti vezetője, Lesták Bedő Eszter a zenekar 2017-es Végh Sándor Versenyén már megajándékozta a közönséget Bach kalandos sorsú d-moll hegedűversenyével. Az eredeti kotta elveszett; a szerző később csembalóversennyé dolgozta át a művet, abból rekonstruálták az eredeti darabot, amelyet most a BFZ hegedűművészének saját változatában hallhatunk.
A koncert második felében énekes darabok hangzanak el. Marcin Józef Żebrowski a kultikus zarándokhelyen, a Jasna Góra-i pálos kolostorban alkotott a 18. században. Művei még hordozzák a barokk jegyeit, de már kitekintenek a klasszicizmus felé. Munkásságából a magasztos Magnificat hangzik el. Grzegorz Gerwazy Gorczyckit a „lengyel Händelnek” nevezték. Elsősorban egyházi zenét írt, ebből most egy fényes dicsőítés, az In virtute tua kezdetű motetta szólal meg.
A koncert utolsó darabja is templomi zene: Bach 1725-ös fehérvasárnapi kantátája, amit Lipcsében komponált.Az Európai Hidak fesztivál a Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa közös rendezvénye.
Európai HidakInterjú Lesták Bedő Eszterrel

Ajánlatunk


Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

bohózat két felvonásban

Ajánló


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!