Program


„…és ideje a táncnak” – jelenetek az Ószövetségből

„…és ideje a táncnak” – jelenetek az Ószövetségből

Kultúránk alapműve a Biblia, történetei és tanításai tudásunk meghatározó alappillérei. A Bartók Táncszínház előadásában a Könyvek Könyvének jólismert ószövetségi részletei elevenednek meg a tradicionális és a modern táncstílusok ötvözéséből létrejövő nyelven.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 7. szombat, 19:00

Kultúránk alapműve a Biblia, történetei és tanításai tudásunk meghatározó alappillérei. A Bartók Táncszínház előadásában a Könyvek Könyvének jólismert ószövetségi részletei elevenednek meg a tradicionális és a modern táncstílusok ötvözéséből létrejövő nyelven. A zsidó-keresztény hagyomány olyan emblematikus alakjait idézi meg a táncjáték, mint Mózes vagy Dávid, és olyan jól ismert eseményeket ismerhetünk fel a színpadon, mint például a kivonulást Egyiptomból, vagy Dávid és Góliát harcát. Az előadás egy nép, egy közösség összetartozásáról és az Istenbe vetett hit mindent átható erejéről szól.

Bemutatónk egyben tisztelgés is  a fennállásának 20. évfordulóját ünneplő  táncszínházunk, a Bartók Táncszínház előtt.

Zeneszerző: Nánási Péter
Jelmez, látvány: Matyi Ágota
Díszlet: Czingáli Zoltán (Cingi)
Dramaturg: Balassa Eszter

Az előadásban hallható szövegek:
Auksz Éva, Fekete László, Őze Áron

Tánctanárok: Nagy Emese, Várnagy Kristóf
Rendező, koreográfus: Vári Bertalan

Az előadás időtartama 70 perc szünet nélkül

Ajánlatunk


A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!