Program


Érdi Tamás zongoraestje - „MVM Koncertek – A Zongora”
2

Érdi Tamás zongoraestje - „MVM Koncertek – A Zongora”

Műsor:
Chopin: Andante spianato és nagy polonéz, op. 22,
Chopin: 4 Mazurka, op. 24 (g-moll no. 1, C-dúr no. 2, Asz-dúr no. 3, b-moll no. 4),
Schumann: Karnevál, op. 9

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 24. péntek, 19:00

20. Jubileumi MVM Koncertek – A Zongora
Érdi Tamás zongoraestje

Érdi Tamás egy hibás inkubátor következtében vesztette el a látását. Zenei érdeklődésére hamar felfigyeltek. Tanára, Becht Erika egy speciális módszerrel, a darabok újra-komponáltatásával „láthatóvá” teszi számára a kottát. A Prima Primissima és Liszt-díjas zongoraművész 17 évesen Moszkvában megnyerte a Louis Braille Zongoraversenyt, majd a Bécsi Zeneakadémián eltöltött két év után a torontói Királyi Zenei Konzervatóriumban Leon Fleisher növendékeként szerzett művészdiplomát. Koncertjeit a Carnegie Hall, a Lincoln Center és a Barbican Center hallgatóságával együtt immár 28 ország publikuma élvezte. Magyarországra való hazatérése óta Mozart, Chopin, Schubert, Liszt, Bartók és Beethoven lemezei a Hungaroton gondozásában jelennek meg, fő mentorai pedig Kocsis Zoltán és Vásáry Tamás voltak, akikkel tucatnyi nagy sikerű koncertet adott. Kocsis Zoltán 2010-ben így nyilatkozott: „Sokkal érzékenyebben nyúl a billentyűkhöz, mint a látó emberek... az ő játékában, bizonyos dinamikai tartományokban olyan érzékenység van jelen, ami nálunk természetszerűleg nem lehetséges. Azt merném mondani, hogy Chopin-i mértékkel lehetne ezt a képességet mérni...”.

Érdi Tamás álmodta meg, azt a sikeres szabadtéri klasszikus zenei fesztivált, amely nyolcadik éve nyaranta kerül megrendezésre KLASSZ a pARTon! címmel, ahol esténként világhírű muzsikusok koncertjeit élvezheti a minőségi zenére vágyó közönség.

Ajánlatunk


Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ajánló


Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!