Program


Eleanor.

Eleanor.

Sharon Whitney monodrámáját az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata létrejöttének 70. évfordulója alkalmából mutatjuk be Sólyom Katalin előadásában. A monodráma Jane VanBoskirk színésznő előadása alapján készült.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 18. szerda, 19:00

Eleanor
monodráma

Írta: Sharon Whitney
Fordította: Csikai Zsuzsanna

Az előadás időtartama: 60 perc (szünet nélkül)

Szereposztás:
Eleanor: Sólyom Katalin

Eleanor Roosevelt nemcsak az USA egykori first lady-je volt, hanem az ENSZ Emberi Jogi Bizottságának vezetője.
Sharon Whitney monodrámáját az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata létrejöttének 70. évfordulója alkalmából mutatjuk be Sólyom Katalin előadásában. A monodráma Jane VanBoskirk színésznő előadása alapján készült.
 
A darab végigköveti Eleanor Roosevelt életét magányos gyerekkorától a nagyvilág színpadáig.
Bemutatja, ahogyan túllép az arisztokrata társadalom keretein és megismeri a munka világát. Férjével, Franklin D. Roosevelttel – akit négyszer választanak amerikai elnökké – bejut a Fehér Házba és átalakítja a first lady szerepét, férje teljes értékű politikai partnerévé válik.
Eleanor az egyik legnagyszerűbb 20. századi nőalak, aki a világ first lady-je lesz, a nőmozgalom anyja. A világ legszeretettebb asszonya… és a leggyűlöltebb is, akitől a  legtöbbet idéztek, és leggyakrabban kifiguráztak.
Férje halála után az ENSZ Emberi Jogi Bizottságának vezetőjeként részt vesz az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának megalkotásában.
 
Az 1948. december 10-én elfogadott nyilatkozat összefoglalja a világszervezet álláspontját a minden embert megillető alapvető jogokról. Az ENSZ-közgyűlés 1950-ben hozott döntése értelmében a nyilatkozat elfogadásának napját minden évben az emberi jogok napjaként ünneplik.

Eleanor Roosevelt portréját Sólyom Katalin mutatja be.

Ajánlatunk


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

Ajánló


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!