Program


Egy óra versek között
4

Egy óra versek között

Az Egy óra versek közt előadásain a Miskolci Nemzeti Színház művészeinek társaságában/tolmácsolásában klasszikus és kortárs költők legszebb költeményeit hallhatják a kedves látogatók.

Aktuális előadások



Egy óra versek között

„A vers luxuscikk. Lehet élni nélküle, de nem érdemes.”
A versről mindig a tisztaság jut eszembe. A gondolat tisztasága. A szándék tisztasága. A világ, a nyelv, az élet, a szeretet tisztasága. A lélek tisztasága. Az emberé. Azé, aki írta, aki hallja, vagy aki mondja. Egy órán át itt minden tiszta lehet, elfelejthetjük a világ kuszaságát. Hunyjuk be a szemünk, és hallgassuk a kis kristálypatak csobogását, aminek medre a nyelv, cseppjei a szavak, forrása pedig a költészetünk. Az emberi vágyak, érzések, az öröm és a szomorúság, a hit és a hitkeresés legpontosabb képeit évezredek óta versekben fogalmazzák meg a költők, a költészet tehát tulajdonképpen a világ és a világ történelmének lelki krónikája.

2002-ben indult útjára a Miskolci Nemzeti Színházban az Egy óra versek közt című rendezvénysorozat, amely mára konstans eleme Miskolc kulturális életének. A közönség minden esetben egy rendkívül igényesen összeállított irodalmi műsornak lehet tanúja, ahol előadásról előadásra elmélyülhet a magyar- illetve a világirodalom szépségeiben.

Az est házigazdája: FANDL FERENC

Ajánló


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!