Program


DUNA SZIMFONIKUS ZENEKAR - II.RÁKÓCZI FERENC EMLÉKÉV

DUNA SZIMFONIKUS ZENEKAR - II.RÁKÓCZI FERENC EMLÉKÉV

Megidézzük Rákóczi korának zenéjét, vendégünk lesz Kiss Gy. László Liszt Ferenc-díjas tárogatóművész, aki bemutatja különleges hangszerét, a tárogatót.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 1. vasárnap, 10:30

II. Rákóczi Ferenc-emlékév (2019)
2019. december 1. (vasárnap) 10:30
Duna Palota - Színházterem (1051 Budapest, Zrínyi u. 5.)

Kovács Béla: Dunántúli táncok, Eine kleine Balkanmusic
Kókai Rezső: Verbunkos szvit
Kéler Béla: Rákóczi-nyitány (részlet)
Berlioz: Rákóczi induló
ifj. J. Strauss: Éljen a magyar! – gyorspolka


Közreműködik: Kiss Gy. László – tárogató
Vezényel: Deák András
Műsorvezető: Zelinka Tamás

Megidézzük Rákóczi korának zenéjét, vendégünk lesz Kiss Gy. László Liszt Ferenc-díjas tárogatóművész, aki bemutatja különleges hangszerét, a tárogatót.

A tárogató a kuruc világ ismert hangszere, első fénykorát a Rákóczi-szabadságharc idején élte. A kifejezetten tárogatóra írt művek mellett felhangzanak az e korszakot jellemző legnépszerűbb zeneművek is.

(Zelinka Tamás)

Ajánlatunk


Több mint két évtizede, alapítóként köszönt be egy nagy hellóval - 2024-ben pedig egy hangos goodbye-jal búcsúzik a Szent Efrémtől Bubnó Márk. Az együttes maghatározó hangja és arca, a minden nyelven (is) hibátlanul éneklő hangfenomén, a mellékállásban faápoló és ironman „Marcika” ezen az estén áll utoljára színpadra Magyarország legnépszerűbb vokális együttesével.

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Ajánló


Az eutanázia kérdése az ókor óta foglalkoztatja a közvéleményt. Szókratész, Platón és Seneca is támogatta, de az orvostudomány megalapítója, Hippokratész…

Szerző: William Somerset Maugham: CSODÁLATOS VAGY, JÚLIA! színház két részben a Játékszín színpadára alkalmazta: Németh Ákos

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!