Program


Djabe - Before lemezbemutató koncert
3

Djabe - Before lemezbemutató koncert

A Djabe legújabb stúdiólemeze 2022 decemberében jelent meg.
A zenekar az új albumot március 24-én Kiskunmajsán, a Konecsni György Művelődési Központban mutatja be. (6120 Kiskunmajsa, Hősök tere 6.)
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 24. péntek, 20:00

A Djabe zenekar Magyarország első számú jazz/world/progresszív rock fúziós zenekara.  1996-os indulása óta számos hazai és külföldi díjat nyert eddig. Többek között eMeRTon,  Arany Zsiráf (a Fonogram elődje) trófeákat itthon. 2004-ben Los Angelesben Surround Music  Award jelölést is kaptak. A zenekar tagjai önállóan is rendelkeznek eMeRTon, Artisjus, Erkel  és egyéb díjakkal, Kaszás Pétert pedig Grammy díjra is jelölték Al di Meola dobosaként. A zenekarnak több mint 100 kiadványa jelent eddig meg, melyek tartalmunkban,  minőségükben és kivitelükben is a világ élvonalába tartoznak. A saját kiadójuk mellett az  angol Cherry Red Records 7 albumot adott ki az elmúlt 7 évben a zenekartól, melyek az egész világon kaphatóak. Ezek mindegyikén közreműködik a zenekar tiszteletbeli tagja Steve  Hackett, a Genesis egykori gitárosa. 

A Djabe eddig 43 országban lépett fel önálló koncerten, vagy fesztiválok vendégeként. Ennek  és a nemzetközi terjesztésű albumaik okán nyugodtan mondhatjuk, hogy sok ezer rajongójuk  van világszerte, és az egyik legismertebb magyar zenekar külföldön. 

A koncerten a Djabe a lemezen is hallható új felállásában szerepel. Most mutatkozik be  élőben a zenekar új billentyűse Bubenyák Zoltán. 

Barabás Tamás – basszusgitár 

Égerházi Attila – gitár, ütőhangszerek 

Koós-Hutás Áron – trombita, szárnykürt 

Kaszás Péter – ének, dobok 

Bubenyák Zoltán – billentyűs hangszerek

Közreműködik: 

Szabó László - gitár, szitár

 

Bese László szakíró ajánlója: 

„Az elsőként dupla CD és DVD-Audio formátumban megjelent „Before” album tizenöt új  felvételt tartalmaz, kivétel nélkül korábban még meg publikált új szerzeményeket. Bár a  négypaneles digi sleeve csomagolás csodaszép fotói ismét Szardínia szépségét dicsérik, a  felvételek ezúttal Magyarországon, Dániában és Angliában készültek.  

 

A szokás szerint ismét színes hangszerelés egy talán még az eddigieknél is színesebb  dalcsokrot szólaltat meg, világszinten is felsőkategóriásnak minősülő hangminőségben. Mely  által igen jól érvényesülnek a virtuózok hangszeres kvalitásai, a vendégek által hozzáadott  plusz színek és hangulatok, valamint a szerzők kompozícióinak változatos stíluselemekből  építkező, ezúttal kifejezetten progresszív dalszerkezetei. A két évvel ezelőtti „The Magic  Stag” albumhoz hasonlóan Kaszás Péter énekes teljesítménye ismét lehengerlő. Sokat  gondolkodtam azon, mit lehet még egy ilyen életmű után a Djabe muzsikájáról leírni, illetve  az új dalcsokorból kiemelni. De másfél heti kotlás után sem jutottam másra, mint hogy a  „Before” kompozíciói továbbra is hozzák a megszokott magas színvonalat, miközben  továbbra sem vesznek tudomást a műfaji határokról, hanem szabadon kalandoznak a  korszakok és műfajok között.”

Ajánlatunk


Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

zenés party két részben

Ajánló


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!