Program


Deja Vu

Deja Vu

A cselekmény egy elképzelt közösségi hely (talán egy kávézó) folyamatosan változó életét követi, a vendégekét éppúgy, mint az épületét, mely a történelem sodrában maga is átalakul, lepusztul és megújul. Az előadás a „déjà vu” hatásmechanizmusára épít.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 7. csütörtök, 19:00

Ari-Nagy Barbara – Bodor Johanna – Szabó Máté: DÉJÀ VU
történelem képekben sok zenével

Előadásunk Ettore Scola A bál című nagysikerű filmjének ötletét felhasználva arra tesz kísérletet, hogy néhány tipikus karakter és a korra jellemző zenék és táncok segítségével felidézze az utóbbi százhúsz év magyar történelmének szomorú vagy felemelő epizódjait. A cselekmény egy elképzelt közösségi hely (talán egy kávézó) folyamatosan változó életét követi, a vendégekét éppúgy, mint az épületét, mely a történelem sodrában maga is átalakul, lepusztul és megújul. Az előadás a „déjà vu” hatásmechanizmusára épít – ez az a mindenki által ismert, mégis nehezen szavakba önthető tapasztalat, amikor az az érzésünk, hogy valamit már átéltünk, valami már megtörtént velünk. Jelen esetben magába sűríti azt a kollektív déjà vu érzést is, amit a közös múlt újramesélése a nézőben felébreszt.

A produkció különlegessége, hogy szavak nélkül, csupán a tánc, a mozgás és a zene segítségével idéz meg korokat, dédszüleink, nagyszüleink, szüleink történeteiből ismerős sorsokat. A nagy kataklizmák közepette megnő bennünk az igény a folyamatok megértésére, az áldatlan jelenhez vezető út elemzésére. A Déjà vu ebből az igényből született, és azzal a céllal készült, hogy nézők és játszók számára is szórakoztató módon tegye átélhetővé múltunkat, érthetőbbé jelenünket.

Szereplők:
LUKÁTS ANDOR Kossuth-díjas, Érdemes művész
BODOKY MÁRK
CZVIKKER LILLA
EPERJESI ERIKA
FARKAS SÁNDOR
FECZESIN KRISTÓF
KEREKES VALÉRIA
KERESZTES SÁNDOR
KINCSES KÁROLY
LAJOS ANDRÁS
MÉSZÖLY ANNA
MOLNÁR ANNA
PROHÁSZKA FANNI
RÓZSA KRISZTIÁN
RUSZNÁK ADRIENN
SALAT LEHEL
SERES ILDIKÓ Jászai-díjas
BOLLA DÁNIEL
GIOVANNI BUTTACAVOLI
DÁVID PATRIK
GUIDO DI VONA
GUZI EMESE
FŰZI ATTILA
HARANGOZÓ LILI
KEPESS BOGLÁRKA
KOCSIS ANDREA
KOZMA JOHANNA
LUKÁCS ÁDÁM
MÁRTON RICHÁRD JÁNOS
MÁTYÁS FLÓRA
MOHAI CINTIA
FILIPPO NESTOLA
SZŰCS BOGLÁRKA

Díszlettervező: CZIEGLER BALÁZS
Jelmeztervező: FÜZÉR ANNI Jászai-díjas
Koreográfus: BODOR JOHANNA
Dramaturg: ARI-NAGY BARBARA
Zenei tanácsadó: RUSZNYÁK GÁBOR
Vetítés: HAJDUFI PÉTER
Ügyelő: OREHOVSZKY ZSÓFIA
Rendezőasszisztens: GADUS DORKA / RADNAI ERIKA

Rendező: SZABÓ MÁTÉ

Ajánlatunk


Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

Ajánló


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!