Program


Danubia 30 - Danubia Zenekar

Danubia 30 - Danubia Zenekar

Harminc évnyi zenei utazás, ünnep, összefoglalás és egyben programismertetés a következő harminc évre - ez a Danubia Zenekar születésnapi koncertje.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 30. szombat, 19:30

Danubia 30

Műsor:
ifj. J. Strauss: Kék Duna-keringő
Leoncavallo: Bajazzók - nyitány
Puccini: Tosca - „Vissi d'arte” (Tosca imája, II. felvonás)
Mascagni: Parasztbecsület - Intermezzo
Leoncavallo: Bajazzók - „Stridono lassù” (Nedda madárdala, I. felvonás)
Bartók: Román népi táncok, Sz. 68, BB 76
-------
Ligeti: Mysteries of the Macabre
Lutosławski: Variációk egy Paganini-témára
R. Strauss: Till Eulenspiegel vidám csínyjei - szimfonikus költemény, op. 28

Harminc évnyi zenei utazás, ünnep, összefoglalás és egyben programismertetés a következő harminc évre - ez a Danubia Zenekar születésnapi koncertje. Szlogenjük a jubileumi évadban, miszerint „Komolyzene nincs, csak zene van”, megjelenik ezen az ünnepi koncerten is, amely időutazásként mutatja be Bősze Ádám műsorvezetésével, az alapító Héja Domonkos és a zenekart új utakra terelő jelenlegi művészeti vezető, Hámori Máté vezényletével a Danubia harminc évének legfontosabb állomásait.

A harmincéves múltra visszatekintő Danubia Magyarország egyik vezető szimfonikus zenekara, amely továbbra is az egyik legfiatalosabb hivatásos együttes az országban. Különleges programösszeállításaik és ifjúsági, illetve szociális projektjeik nyomán az egyik legkarakteresebb művészeti együttessé váltak az elmúlt években. A zenekar a kezdetektől felvállalta repertoárjában a műfaji sokszínűséget, otthonosan mozgott az opera kulisszái, a kortárs művek hieroglifái és a slágerek offbeat-jei között éppúgy, mint a klasszikus zene szmokingjába bújva. Profiljuk meghatározó eleme a műfaji kísérletezés, a huszadik századi és kortárs művek műsorra tűzése és az erőteljes online jelenlét. Igyekeznek mindig friss szemmel tekinteni a klasszikus zene formáira. Céljuk, hogy ennek a nagy múltú műfajnak legyen jövője, a jövő kulcsa pedig a fiatalság, így missziójuknak tekintik a zenei utánpótlás-nevelést és a gyerekek művészeti beavatását.

Vezényel:
Héja Domonkos, Hámori Máté

Közreműködők:
szoprán - Rost Andrea, Süle Dalma
zongora - Balog József
műsorvezető: Bősze Ádám
Muzsikás Együttes
Danubia Zenekar

Rendező: Danubia Zenekar

Ajánlatunk


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Interaktív impróshow. Egy pörgős este tele nevetéssel, fordulatokkal és váratlan megoldásokkal. Az alap Momentán-élmény.

Pjotr Iljics Csajkovszkij A PIKK DÁMA Opera három felvonásban, orosz nyelven, magyar és angol felirattal

Ajánló


Jössz éjfélkor babzsákra huppanva, az előadóktól karnyújtásnyira klasszikus zenét hallgatni? A kérdés tíz évvel ezelőtt talán furcsán hangozhatott, de a…

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!