Program


DALÍ

DALÍ

Vetítéssel egybekötött kétrészes előadás Salvador Dalí művészetéről, a festőművész halálának 30. évfordulója alkalmából

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 30. hétfő, 18:30

DALÍ

Vetítéssel egybekötött kétrészes előadás Salvador Dalí művészetéről, a festőművész halálának 30. évfordulója alkalmából

Előadó: Gimesy Péter művészettörténész

Salvador Dalí a 20. század modern művészetének legmeghatározóbb alakja. Neve és életmódja összekapcsolódott a szürrealista stílussal. Rendkívüli hatással volt a festészetre, remekelt a szobrászatban, sőt a filmművészet területén is.

SZEPTEMBER 23. HÉTFŐ 18.30
AZ ANDALÚZIAI KUTYA
Dali szenvedélyesen paranoiás alkotó módszerének feltérképezése során egy minden elemében összefüggő rendkívül izgalmas szürrealista „Dali univerzumot” találunk. Ennek alkotó elemeit: festményeit, szobrait és filmművészeti kísérleteit ismerhetik meg. Az első rész az Andalúziai kutya című 1929-es filmre épül.

SZEPTEMBER 30. HÉTFŐ 18.30
AZ ARANYKOR
A mester amerikai korszakát és az életmű összegző fő művét ismerhetjük meg.
A második előadáshoz kapcsolódó film az Aranykor (1930) volt Buñuel második és egyben utolsó Dalival közösen készített munkája. Az alkotók ezzel a filmmel tovább fejlesztették az Andalúziai kutya c. filmben megismert módszert, vagyis a tudattalant és annak szimbolikáját kutató különleges filmnyelvet.

Ajánlatunk


Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig erősen vonzódó Omar Faruk Tekbilek az egyik legnagyobb hatású török világzenei előadó, aki a Müpa színpadán áprilisban új életre kelti a legnemesebb közel-keleti zenei hagyományokat.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


Az elmúlt évek sikeres programjainak köszönhetően, folytatódik a Homokhátság Szívében megrendezésre kerülő koncertek sora, ezúttal BORDÁNY 2024 néven!!! Az idei…

Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!