Program


Daldélután Mukk Józseffel

Daldélután Mukk Józseffel

Mukk József Schubert A szép molnárlány (Die schöne Müllerin, D. 795) című dalciklusát adja elő, kiegészítve a Színház- és Filmművészeti Egyetem bábrendező szakos hallgatója, Siflis Anna performanszával.

A 2020-21-es évadban az Eiffel Műhelyház megnyitásának köszönhetően új helyszínnel gazdagodik a magyar zenei élet, ami hiánypótló különlegességek, rég elfeledett formák számára biztosít lehetőséget. A hely arra is alkalmat nyújt tehát, hogy a régebben oly népszerű és különleges énekművészi értékeket és kihívásokat hordozó dalestek hagyománya újraéledjen. A dalok – mivel az Opera nem koncertterem, hanem színház! – színpadi formákkal is összekapcsolódnak az eseménysorozat keretében: a Színház- és Filmművészeti Egyetem bábrendező osztályának tagjai (osztályvezetők: Hoffer Károly és Csizmadia Tibor, 2017-2022) minden daldélután egy-egy kiválasztott darabjához színházi, bábos, képzőművészeti performanszot kreálnak, ezzel is egyedülállóvá téve a programsorozatot.

A ciklusból [A szép molnárlány] A molnár és a patak című, utolsóelőtti dalt a Színház- és Filmművészeti Egyetem bábrendező szakos hallgatója, Siflis Anna rendezése teszi valódi színházi performansszá.

MŰSOR
Schubert: A szép molnárlány (Die schöne Müllerin, D. 795)

Ajánló


Gilbert, az egyik - nem éppen a hűségéről ismert - társtulajdonos - a…

Turai és Gál, a sikeres színműírók a fiatal és tehetséges zeneszerzővel, Ádámmal érkeznek…

Opera-musical két felvonásban, magyar nyelven, magyar és angol felirattal Színpadi ősbemutató