Program


Dabas, a kúriák városa kisvonatozással
3

Dabas, a kúriák városa kisvonatozással

Egy olyan várost mutatok be Nektek, amit nem, vagy kevésbé ismertek. Az ismeretlen Dabasra megyünk, ahol rengeteg felfedeznivaló vár ránk.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 12. vasárnap, 9:40

Mi lesz a program? Megcsodáljuk a dabasi kúriákat (többek között Döbrögi házát), megnézzük az ország egyik legnagyobb állat- és kirakodóvásárát, sétálhatunk egyet a magyar Camino egyik leglátványosabb szakaszán, megismerkedünk Dabas neves szülötteivel, hagyományaival, történelmével idegenvezetéssel.

Program: Kossuth Lajos-emlékek, Halász-Móricz-kúria, Gyóni-emlékház, apácatemető, evangélikus templom, Országos Állat- és kirakodóvásár, Dabas Fő tere, Holokauszt Emlékpont, Kapisztrán-Hunyadi Emléktorony, református templom, Szent Jakab-sétány, Duna-Tisza csatorna dabasi partja. A programváltozás jogát fenntartom!

A barangoláson nagy részben kisvonattal közlekedünk, hiszen sétálva nehéz lenne, mert Dabason található az ország leghosszabb főutcája! Na jó, néha le is kell majd szállni a vonatról.
A program során kisvonattal érjük el a helyszínek nagy részét, azonban a Duna-Tisza csatornához a kisvonat nem tud elmenni, a romantikus csatornapartot kb. 15 perces kényelmes gyaloglással lehet elérni.

Gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt élvezetes és remek program! A program végeztével már senki se mondhatja, hogy ismeretlen Dabas!
A barangolás egész napos. Vége kb. 17 órakor Dabas vasútállomáson.
Barangolós ügyeleti telefonszám egy órával a program kezdése előtt: 70/2676445

Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi és Adatkezelési szabályzatot itt találod:
Adatvédelem: https://drive.google.com/file/d/17E9qWU9Yf9q0ROudqk4HKHDC6RQjpSqi/view?fbclid=IwAR2ok91Y-OP3K7wX8giIPT3AD9uvU_2WHmiznUX_gt7hJBpq59g_UBSPnVk

ÁSZF: https://drive.google.com/file/d/1jxY3jpH8Lb5AKSdmnUO-i7Sg5PO0v_5a/view?fbclid=IwAR0WikditxwrNnf9HTtKVhb8BmHQzH7GF3n_Rnw2Mn_XcHbPVZWW7F7j--Q

Légy szíves olvasd el!

Egyéb tudnivalók:
A barangolás során aszfaltos és erdei úton is fogunk menni, kényelmes cipő, sportcipő, túracipő javasolt. Magassarkút nem ajánlom.

A programok füstmentesek, kérlek, hogy a találkozási ponttól a program végéig ne gyújts rá, köszönöm! Részvétel saját felelősségre. A programot rossz idő esetén is megtartom.
A kisvonatban minden kiszállás után ugyanoda ülj vissza, így tud mindenki a társával/társaival ülni ugyanott a program végéig.A kisvonaton tilos a dohányzás!

Gondolj a nap elleni védelemre! Sapka, napszemüveg, naptej.

Figyelem! A kisvonatról le- és felszálláskor figyelmesen közlekedj, ha úttest mellett állunk meg, minden esetben körbe kell nézni. Ki-és felszállás akkor lehetséges, amikor az idegenvezető és/vagy a kisvonat vezetője engedélyt ad rá, de ezután is figyelmesen körbe kell nézni a balesetek elkerülése végett.
Étkezési, italvásárlási lehetőség: a délelőtt folyamán megnézzük az Országos Állat- és Kirakodóvásárt, itt szabadidőben van lehetőség a vásárban árult élelmiszerek megvételére, elfogyasztására. Javasolom, hogy legyen nálad egy szendvics és innivaló napközbenre. Szúnyogirtó a kis túrához a csatornapartra. Mosdó lehetőség többször lesz a nap folyamán.
Utazás egyénileg.
A vonatjegyet mindenki maga veszi meg oda és vissza.

Egyéb díjak (az egyéb díjak a helyszínen fizetendőek): 1500 Ft/fő (a helyszínen), ami tartalmazza az összes belépőt és a kisvonatozást + Touguide készülék bérleti díja 400 Ft/fő (a helyszínen).
Utazás egyénileg.
Találkozó: Dabas vasútállomás
A kisvonatunk ezen a ponton fogja felvenni a barangolókat.
Személygépkocsival érkezők figyelmébe! A Dabasi vasútállomásnál parkolj, mellette van rá lehetőség.
Vasútállomás térképen itt:  https://goo.gl/maps/Do7sjYB3zuQkfgxi8

Vonattal utazom Dabasra, ha szeretnél velem tartani, jelezd emailen vagy messengeren.

Tourguide készülék: A programon tourguide készüléket használunk. Amennyiben van bármilyen 3,5 jack dugós fülhallgatód (pl. telefonhoz kapott headset, vagy előző sétáról megmaradt fülhallgató), akkor légy szíves hozd magaddal a sétára és azt használd a készülékhez, így nem kell felhasználnunk egy egyszer használatos fülhallgatót és ezzel Te is hozzájárulsz a környezetünk védelméhez. Amennyiben nem tudsz magaddal hozni fülhallgatót, vagy otthon felejtetted, természetesen továbbra is tudok neked biztosítani a készülékhez.

A programra az aznap érvényben lévő járványügyi szabályok vonatkoznak! Ezek betartását kérem minden résztvevőtől.

Kérdés esetén írj a hello@barangolobk.hu címre vagy üzenj a facebook.com/barangolobk oldalon a Messengeren.

Legyél Te is Barangoló!

 

Ajánlatunk


A Madách Színház újabb világsikert hoz Budapestre: 2021. szeptember 10-11-12-én bemutatja az Aranyoskám (Tootsie) című musicalt, Szirtes Tamás rendezésében. A musical a Broadway-bemutató után először a Madách Színházban kerül színre, non-replica változatban, vagyis saját rendezői koncepcióval, díszlettel, jelmezzel és koreográfiával.

Molnár Ferenc világhírű regénye alapmű az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás, az esendőség és a hazaszeretet fogalmáról. Nemecsek, Boka, Áts Feri és a többiek örök példák, örök kortársaink.

Bóbiták, Apokrifek és Balázsolások egy időutazós esten, ahol megidéződnek a mesterek, zene és irodalom találkozik és kiderül, milyen közösek a gyökereik. Az interaktív zenés irodalmi pódiumesten a nézők is megmutathatják, milyen, mikor életre kel egy próza.

Ajánló


Néptánc és népzenei est a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, a Magyar Örökség díjas Pál István Szalonna és Bandája és…

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

1986 nyarán egy mesesorozaton és Zorán új albumán kezdett dolgozni Presser Gábor és Sztevanovity Dusán, egy ötlet azonban új irányba…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!