Program


Czirják Csaba Quintet

Czirják Csaba Quintet

Kelet és Nyugat találkozik Czirják Csaba gitáros Nap és Hold című szerzői lemezén, amelyet kvintetté bővült formációjával rögzített. Míg a pentaton hangkészletű dallamokban a magyar népzenei és a bartóki örökséget fedezhetjük fel, addig a harmóniafűzések jellegzetesen nyugatiak és a jazzre jellemzők.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 13. csütörtök, 20:00

Czirják Csaba saját bevallása szerint ezúttal nem egy virtuóz jazzlemezt szeretett volna készíteni, hanem olyan melodikus anyagot, amelynek dallamfoszlányai megragadják és nem eresztik a hallgatót. A helyenként meditatív hangulatú, máshol fúziós jazz-rockba hajló lemez címével a zene irányát is jelzi, amennyiben az a földi, anyagi minőségeken túlit, a csillagokban rejtezőt, az univerzálisat veszi célba. A formáció harmadik lemezén – amely a 2017-ben megjelent Markoláb című albumot, és a 2019-ben napvilágot látott Emma címűt követi – mindezt a jazzben szokatlan hangszerek is segítik: többek között a citera, amit Csaba ezúttal jazzhangszerré varázsol. A koncert a Nap és Hold című lemez köré szerveződik, de elhangoznak számok a másik két albumról is.

Miután második helyezést ért el a Pat Metheny által elnökölt, a Magyar Rádió szervezésében megvalósult jazzgitárversenyen, Csaba egy ösztöndíjprogram keretében az amerikai Berklee College of Musicon tanult tovább, így közvetlen tapasztalatot szerezhetett a bostoni jazzközösségben alkotó muzsikusok zenéjéről. Tanulmányai befejeztével visszatért Magyarországra, ahol Bartók zenéjén keresztül eljutott a teljesen autentikus népzene világáig, amelyből elsősorban a magyar, bolgár és a román zene nyújtott számára inspirációt. Gitárjátéka a sokféle behatás eredményeként abszolút egyedülálló hangzást képvisel a hazai és az európai zenében egyaránt; a legmagasabb fokú technikai felkészültség éppúgy jellemzi, mint a bensőségesség.

Közreműködik:

Czirják Csaba - gitár
Mester Dániel - szaxofon
Molnár Bence - zongora, Fender Rhodes
Bögöthy Ádám - nagybőgő
Czirják Tamás - dob

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

Ajánlatunk


A Vivace Táncforgatag 6 budaörsi sportegyesület és 300 táncos részvételével kerül megrendezésre 2024 június 1-én, 18 órai kezdettel a RaM-Art Színházban.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai…

Ezen az estén az író a színész testét ölti magára.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!