Program


Csík Csaba - Csontos Orsolya: Összezárva

Csík Csaba - Csontos Orsolya: Összezárva

„A világjárvány miatt hosszú hónapokat töltöttünk összezárva szeretteinkkel, családtagjainkkal úgy, hogy közben szinte teljesen elszigetelődtünk a külvilágtól. Ez az állapot talán legjobban az idős embereket viselte meg. A darabban ráadásul egy egészen sajátos helyzet alakult ki: Viola, az idősödő özvegy ápolónő nyugdíjas otthonba vonul, ott azonban szembesül a ténnyel, hogy meg kell osztania szobáját egy furcsa, barátságtalan és rendkívül merev…  több

 

A magyar dráma napja alkalmából.

Csík Csaba - Csontos Orsolya:

Összezárva

„A világjárvány miatt hosszú hónapokat töltöttünk összezárva szeretteinkkel, családtagjainkkal úgy, hogy közben szinte teljesen elszigetelődtünk a külvilágtól. Ez az állapot talán legjobban az idős embereket viselte meg. A darabban ráadásul egy egészen sajátos helyzet alakult ki: Viola, az idősödő özvegy ápolónő nyugdíjas otthonba vonul, ott azonban szembesül a ténnyel, hogy meg kell osztania szobáját egy furcsa, barátságtalan és rendkívül merev matrónával, Paulával… Vajon mit hozhat ki ebből a váratlan szituációból a két asszony? Összhang lesz-e közöttük, vagy pár napon belül kiépülnek a harcvonalak és háború tör ki lakás falain belül? A kényszerű összezártság számtalan komikus helyzetet teremt, melyben kibontakozik kettőjük igazi jelleme és különbözősége!

Az előadás születésének specialitása, hogy a főszerepet játszó két művésznő, Fodor Zsóka és Oszvald Marika a való életben is összeköltözött egymással, hogy így tudják minél jobban beleélni magukat szerepükbe és átadni a közönségnek azokat az árnyalt részleteket és finom változásokat, amelyeket a közös bezártság alatt a saját bőrükön is megtapasztalhattak.

Ajánló


Ken Ludwig: Primadonnák Bohózat 2 részben

Harminchárom álomképet készítünk Keresztes Gábor (Freakin’ Disco együttes tagja, számos magyar film zeneszerzője)…

CSAJKOVSZKIJ: DIÓTÖRŐ zenés karácsonyi varázslat két részben, 5 éves kortól